Disable Copy And Past

18 Mayıs 2016 Çarşamba

Hindistan Cevizli Sünger Kek



Malzemeler:
3 adet yumurta
1,5 çay bardağı toz şeker (ince belli)

1 çay bardağı yoğurt
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
4 çay bardağı un
Üzeri için:
2 çay bardağı Hindistan cevizi
1/2 çay bardağı toz şeker


Fırından Alınca:
1 paket krema
1 su bardağı süt

Yapılışı :
Yumurtalar ile şeker beyazlaşıncaya kadar çırpılır. Yoğurt eklenip çırpmaya devam edilir. Kabartma tozu, vanilya ve un eklenip karıştırılır. Yağlanmış 28 cm dikdörtgen kalıba dökülür. Üzerine Hindistan cevizi ve şeker karışımı tüm yüzeyi kaplayacak şekilde serpilir. Önceden ısıtılmış 160 derece fırında pişirilir .İlk sıcaklığı çıkınca süt ve krema karışımı kekin üzerine gezdirilir. Soğuyunca dilimlenerek servis yapılır.


Afiyet olsun.

Kaynak : http://inciyemek.blogspot.com/

Hiç yorum yok: