Disable Copy And Past
18 Mayıs 2016 Çarşamba
Hindistan Cevizli Sünger Kek
Malzemeler:
3 adet yumurta
1,5 çay bardağı toz şeker (ince belli)
1 çay bardağı yoğurt
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
4 çay bardağı un
Üzeri için:
2 çay bardağı Hindistan cevizi
1/2 çay bardağı toz şeker
Fırından Alınca:
1 paket krema
1 su bardağı süt
Yapılışı :
Yumurtalar ile şeker beyazlaşıncaya kadar çırpılır. Yoğurt eklenip çırpmaya devam edilir. Kabartma tozu, vanilya ve un eklenip karıştırılır. Yağlanmış 28 cm dikdörtgen kalıba dökülür. Üzerine Hindistan cevizi ve şeker karışımı tüm yüzeyi kaplayacak şekilde serpilir. Önceden ısıtılmış 160 derece fırında pişirilir .İlk sıcaklığı çıkınca süt ve krema karışımı kekin üzerine gezdirilir. Soğuyunca dilimlenerek servis yapılır.
Afiyet olsun.
Kaynak : http://inciyemek.blogspot.com/
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder