Disable Copy And Past
18 Mayıs 2016 Çarşamba
Tarçınlı Milföy Çubukları
Malzemeler :
1 paket milföy hamuru
1 çay bardağı toz şeker
1 yemek kaşığı tarçın
1 adet yumurta
Yapılışı :
Oda sıcaklığında çözülmüş dikdörtgen milföy hamuru (paketteki 2'li kare ayrılmadan) temiz bir zemine yerleştirilir. Üzerine her tarafına gelecek şekilde tarçın ve toz şeker karışımı serpilir. Toz şeker ve tarçın karışımının hamura yapışmasını sağlamak için üzeri streç film ile örtülüp merdane ile üzerinden hafifçe geçilir. Streç film kaldırılıp bıçak ile 1 cm. genişliğinde şeritler kesilir. Her bir şeridin karşılıklı uçlarından tutulup ters yönde çevrilerek burgu şekli verilir. Hazırlanan çubuklar yağlı kağıt serilmiş tepsiye birbirlerine değmeyecek şekilde dizilir. Üzerlerine fırça ile yumurta sarısı sürülür. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirilir. Soğuyunca servis edilir.
Afiyet olsun.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder