Disable Copy And Past

20 Mayıs 2016 Cuma

Kavala Kurabiyesi




Malzemeler :
250 gr oda sıcaklığında tereyağı ya da margarin
yarım su bardağı toz badem
yarım su bardağı iri çekilmiş badem
yarım su bardağı pudra şekeri
1 paket kabartma tozu
2,5-3 su bardağı un

Üzerine;
pudra şekeri

Yapılışı :
1 su bardağı un yapışmaz yüzeyli bir tavaya alınıp rengi hafif dönünceye göre kavrulur ve hemen başka bir tabağa alınıp soğutulur.
Yoğurma kabına kavrulup soğutulmuş un, 1 su bardağı normal un, toz badem, pudra şekeri, kabartma tozu, tereyağı alınıp yoğurmaya başlanır. Kalan bir su bardağı un kontrollü şekilde hamura eklenerek ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edinceye kadar yoğrulur. (2,5 su bardağı + 1 yemek kaşığı kadar un kullandım. Un miktarı çevre şartları, kullanılan bardağın büyüklüğü ve malzeme kalitesine göre değişiklik gösterebilir.Kullandığım bardak ölçüsü 200 ml..) İri çekilmiş bademler de eklenerek hamura karıştırılır.
Hamurdan parçalar kopartılıp merdane ile 1-1,5 cm kalınlığında açılır ve kalıpla ay şeklinde kesilir. (Ben su bardağı ile şekil verdim; bardakla yuvarlak kesip kenarından tekrar biraz daha bardakla keserek ay şekli vermeye çalıştım.) Şekil verilen kurabiyeler yağlı kağıt serilmiş tepsiye aralıklı olarak dizilir. (Biraz dağılan bir hamur olduğu için tezgahtan spatula yardımıyla alıp tepsiye dizdim)
Önceden ısıtılmış fırında 15-20 dakika fazla kızartılmadan hafif pembeleşinceye kadar pişirilir.  Bir tabağa pudra şekeri alınır, sıcak kurabiyeler hemen pudra şekerine bulanıp tepsiye dizilir. Soğuyunca üzerine tekrar pudra şekeri elenerek servis yapılır.

Afiyet olsun.

1 yorum:

EMİNE ÖZTÜRK dedi ki...

harika görünüyor.. :)))