Malzemeler :
3 adet yumurta (oda sıcaklığında)
1 su bardağı şeker
1 su bardağı süt
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı tahin
1 su bardağı iri çekilmiş ceviz
1 paket kabartma tozu
2 yemek kaşığı susam
2 su bardağı un
1 çay bardağı nişasta
Yapılışı :
Yumurta ve toz şeker mikser ile şeker eriyinceye kadar çırpılır. Süt, sıvı yağ ve tahin eklenip karıştırılır. Un, nişasta ve kabartma tozu eklenip mikserin düşük devrinde çırpılır. Son olarak cevizler eklenip karıştırılır. Kek kalıbı margarin ile yağlanıp susam serpilir. Hazırlanan kek hamuru kalıba dökülerek önceden ısıtılmış 170 derece fırında yaklaşık 45 dakika pişirilir. Kekin pişip pişmediği kürdan batırılarak kontrol edilir; kürdan kuru çıkıyorsa pişmiş demektir. Kek soğuyunca kalıp ters çevrilerek servis tabağına alınır, dilimlenerek servis yapılır.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder