Disable Copy And Past

25 Ocak 2016 Pazartesi

Katmer



 Malzemeler :
5 su bardağı un
1 tatlı kaşığı sıvı yağ
1 çay kaşığı tuz
aldığı kadar su

İçine ;
3 yemek kaşığı tahin
125 gr. margarin

Yapılışı :
Un bir kaba alınıp ortası havuz gibi açılır. Tuz, sıvı yağ ve azar azar su ilave edilerek ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edinceye kadar yoğrulur. Üzeri örtülüp 15-20 dakika dinlendirilir. Margarin ocakta eritilip tahin ile karıştırılır. Yumurta büyüklüğünde bir beze koparılıp unlanmış zeminde yufka inceliğinde açılır. Üzerine tahin margarin karışımı her yerine gelecek şekilde sürülür ve rulo şeklinde sarılır. Rulo kendi etrafında döndürülüp gül şekline getirilir. Kalan hamur da aynı şekilde hazırlanıp buzdolabında 15-20 dakika dinlendirilir. Merdane ile çok fazla inceltilmeden tekrar açılır. Sac veya yapışmaz yüzeyli tavada arkalı-önlü pişirilip servis yapılır.

Afiyet olsun.

Kaynak : Sofra Dergisi


Hiç yorum yok: