Disable Copy And Past
6 Ocak 2016 Çarşamba
Elmalı-Cevizli Kek
Malzemeler :
3 adet yumurta
1 su bardağı şeker
1 su bardağı süt
1 çay bardağı sıvı yağ
1 su bardağı iri çekilmiş ceviz
1 adet elma
1 tatlı kaşığı tarçın
1,5 paket kabartma tozu
2 su bardağı un
1 çay bardağı nişasta (buğday ya da mısır)
Yapılışı :
Yumurtalar çırpma kabına kırılır, toz şeker eklenip mikser ile şeker eriyinceye kadar çırpılır. Süt ve sıvı yağ eklenip karıştırılır.Un, nişasta, kabartma tozu ve tarçın birlikte elenerek karışıma eklenir, biraz daha çırpılır. Elma soyulup minik küpler şeklinde doğranır, cevizle birlikte hamura eklenip karıştırılır. Hazırlanan kek hamuru margarinle yağlanmış kek kalıbına dökülür. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında yaklaşık 45 dakika pişirilir. Kürdan batırılarak pişip pişmediği kontrol edilir; kürdan kuru çıkıyorsa kek pişmiş demektir. Soğuyunca kalıptan çıkarılıp dilimlenerek servis yapılır.
Afiyet olsun.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder