Malzemeler :
Köfte için;
250 gr. dana kıyma
1 adet kuru soğan (rendelenmiş)
1 su bardağı köftelik bulgur
1 adet yumurta
7-8 dal maydanoz
1 avuç kuru reyhan
tuz
karabiber
Sosu için;
1 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı zeytinyağı
2 yemek kaşığı domates salçası
1 lt. su
tuz, karabiber
Üzerine ;
3-4 dal ince kıtılmış maydanoz
Yapılışı :
Köfte için olan tüm malzemeler bir kaba alınıp iyice yoğrulur, ardından ceviz büyüklüğünde toplar yapılıp ortasına parmakla bastırılarak çukur yapılır.Tüm köfteler bu şekilde hazırlandıktan sonra tereyağı ve zeytin yağı pilav tenceresine alınıp ısıtılır, tereyağı eriyince salça eklenip kavrulur. Ardından su ilave edilip karıştırılır ve kaynamaya bırakılır. Salçalı su kaynayınca köfteler eklenir ve hafif suyunu çelip kıvam alıncaya kadar kısık ateşte 25-30 dakika pişirilir. Üzerine ince kıyılmış maydanoz serpilerek servis yapılır.
Afiyet olsun.
Kaynak : http://www.ardaninmutfagi.com/
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder