Malzemeler :
3 adet yumurta
1 su bardağı şeker
1 çay bardağı (ajda bardağı) sıvı yağ
1 su bardağı püre haline getirilmiş cennet hurması
1 su bardağı iri çekilmiş ceviz
1 çay kaşığı tarçın
1 paket kabartma tozu
2 su bardağı un
Yapılışı :
Hurmaların kabukları soyulur, rondoda çekilerek püre haline getirilir. Yumurta ve toz şeker çırpma kabına alınarak mikser ile şeker eriyinceye kadar çırpılır. Sıvı yağ ve hurma püresi eklenip karıştırılır. Un, kabartma tozu ve tarçın birlikte elenerek karışıma eklenir, mikserin düşün devrinde çırpılır. Cevizler eklenip iyice karıştırılır ve margarin ile yağlanmış kek kalıbına dökülür. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında yaklaşık 45 dakika kadar pişirilir. Kekin pişip pişmediği kürdan batırılarak kontrol edilir. Keke batırılan kürdan kuru çıkıyorsa kek pişmiş demektir. Soğuyan kek ters çevrilerek kalıptan çıkarılır. Dilimlenerek servis yapılır.
Afiyet olsun.
1 yorum:
Hurmalı keki hiç denemedim,merak ettim doğrusu...ellerinize sağlık..
Yorum Gönder