Disable Copy And Past

28 Ocak 2016 Perşembe

Düdüklü Tencerede Kuzu Tandır



Malzemeler :
1 kilo kemiksiz kuzu eti
1 adet kuru soğan
5-6 adet tane karabiber
tuz, kekik
1 çay bardağı su (Klasik "eski tip" düdüklü tencere kullanılacaksa gerekiyor)

Yapılışı :
Etler düdüklü tencereye yerleştirilir, üzerine soğanlar piyazlık doğranıp yayılır, tane karabiber eklenir. Klasik düdüklü tencere kullanılacaksa 1 çay bardağı su eklenir. Düdüklünün kapağı kapatılır, buhar çıkmaya başlayınca dik konumdaki ventil indirilir. Ocak iyice kısılarak 1,5 saat pişmeye bırakılır. Süre sonunda düdüklü tencere biraz soğuyunca havası çıkarılır ve açılır. Tuz ve kekik ile tatlandırılır, 1-2 dakika karıştırılarak pişirilir. Et sulu kalmışsa isteğe göre ayrı bir tavada biraz tereyağı eritilip kızartabilirsiniz. Etler yeterince pişip kızardığı için ben gerek duymadım. İsteğe göre bulgur pilavı, salata, yoğurt, vb. ile servis yapılır.

Afiyet olsun.

Hiç yorum yok: