Malzemeler :
2 adet böreklik yufka
250 gr. kıyma
1 çay bardağı ince bulgur
1 çay bardağı kaynar su
1 çay bardağı iri çekilmiş ceviz
2 adet kuru soğan
1 tutam maydanoz
1 tatlı kaşığı biber salçası
1 tatlı kaşığı domates salçası
tuz, karabiber
2-3 yemek kaşığı sıvı yağ
Üzerine ;
1 çay bardağı kadar sıvı yağ
Yapılışı :
Bulgurun üzerine kaynar su dökülüp 10-15 dakika bekletilir.
Yemeklik doğranmış soğan sıvı yağda pembeleşinceye kadar kavrulur. Üzerine kıyma eklenip kıyma suyunu salıp çekinceye kadar kavrulur. Salçalar eklenip kavurmaya devam edilir, tuz ve karabiberle tatlandırılıp ocak kapatılır. Suyunu çeken bulgur, ince kıyılmış maydanoz ve ceviz eklenip soğumaya bırakılır.
Yufkalar temiz bir zemine serilip 6-7 cm. genişliğinde şeritler şeklinde kesilir. (Çok uzun olan şeritleri ikiye bölebilirsiniz.) Kesilen yufkalardan birinin kenarına 1 yemek kaşığı (tepeleme) iç malzeme yerleştirilir. Üçgen şeklinde şeridin sonuna kadar katlanıp muska şekli verilir. Bütün yufkalar bu şekilde hazırlanıp yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizilir. Üzerlerine fırça ile sıvı yağ sürülüp 180 derecede ısıtılmış fırında yaklaşık 30 dakika iyice kızarıncaya kadar pişirilir.
Afiyet olsun.
Ramazan ilk iftarı için daha çok yardımcı yemeklerden oluşan bir menü hazırladım:
Mercimek çorbası
Peynir tabağı
Ev yapımı reçeller
Hurma, kayısı, vb.
Zeytinyağlı yaprak sarması
Zeytinyağlı taze fasulye
Marul salatası
Kıymalı-cevizli üçgen börek
Kemalpaşa tatlısı
Ramazan ayının tüm İslam alemine huzur getirmesi dileklerimle... Ramazanımız mübarek olsun.
1 yorum:
Harika gorunuyor bu borekler ellerine saglij canim. Sofranda cok sık.. bereketli olsun..
Yorum Gönder