Disable Copy And Past

26 Haziran 2015 Cuma

Patlıcan Pizzası ve İftar Sofram

 
 

İftar menüsü:
Domates çorbası
etli karışık dolma (renkli dolmalık biber, top kabak, domates, asma yaprağı)
Zeytinyağlı bamya
Zeytinyağlı badalan fasulye
Patlıcan pizzası
Akdeniz salatası
Şambaba tatlısı
Patlıcan Pizzası tarifi
 
Malzemeler :
1 adet orta boy bostan patlıcanı
3 diş ezilmiş sarımsak
1 çay bardağı zeytinyağı
Peynirli harç için;
1 su bardağı beyaz peynir
3 diş kıyılmış sarımsak (kullanmadım)
6-7 dal taze soğan
4-5 adet orta boy domates
tuz, karabiber, pul biber
 
Üzerine;
100 gr. kaşar peyniri
6 dal nane (Ben biberiye kullandım.)
 
Yapılışı :
Patlıcanlar kabuklu olarak 1,5-2 cm kalınlığında yuvarlak olarak doğranır. Acısının çıkması için tuzlu suda bekletilip kurulanır. Üzerlerine sarımsak ve zeytinyağı karıştırılıp sürülür. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 15 dakika pişirilir. Peynir bir kaba alınıp ezilir. Üzerine kıyılmış taze soğan, sarımsak, karabiber, pul biber ve tuz eklenip karıştırılır. Patlıcanlar fırından alınıp üzerlerine peynirli karışım sürülür. Domateslerin kabukları soyulup halka şeklinde doğranır ve peynirlerin üzerine yerleştirilir. Yeniden fırına verilip 10 dakika daha pişirilir. Üzerine kaşar dilimleri yerleştirilip, kaşar eriyinceye kadar fırında tutulur. Üzeri nane ya da biberiye yaprakları ile süslenerek servis yapılır.
 
Afiyet olsun.
 
Kaynak : Sofra Dergisi
 

Hiç yorum yok: