Disable Copy And Past

26 Haziran 2015 Cuma

Kıymalı Karışık Dolma

 
Malzemeler :
Yeterince renkli dolmalık biber, top kabak, domates (kalan iç malzeme ile biraz da yaprak sardım)
400 gr. kıyma
1,5 su bardağı pirinç
1 adet kuru soğan
1 tutam maydanoz
1 tutam dereotu
kuru nane
karabiber
pul biber
dolma baharı
tuz
1 yemek kaşığı domates salçası
1 çay bardağı kadar sıvı yağ
 
 
Yapılışı :
Biberler yıkanıp sap kısımları kesilir ve çekirdekleri temizlenir. Kabaklar yıkanıp sap kısmı kesilir ve içleri oyulur. (Sap kısımları atılmayacak, kapak olarak kullanılacak) İsteğe göre domatesler de aynı şekilde hazırlanır.
Geniş bir kaba kıyma, yıkanıp süzülmüş pirinç, ince kıyılmış soğan, dereotu, maydanoz, sıvı yağ, salça, tuz ve baharatlar alınıp yoğrulur. Sebzelerin içlerine uygun miktarda doldurulup tencereye dizilir, üzerlerine kesilen sap kısımları kapak olarak kapatılır. 1 yemek kaşığı salça suda inceltilip dolmaların üstüne çıkmayacak şekilde tencereye eklenir. Üzerine sıvı yağ gezdirilip (tereyağı da kullanabilirsiniz.), tuz serpilir, pirinçler yumuşayıncaya kadar pişirilir. (Döküm tencere kullandım, dolma kaynamaya başlayınca 200 derece fırında üstü açık olarak pişirdim, daha lezzetli oldu.)İsteğe göre yoğurtla birlikte, sıcak servis yapılır.
 
Afiyet olsun.
 
Afiyet olsun.

Hiç yorum yok: