Disable Copy And Past

26 Haziran 2015 Cuma

Zeytinyağlı Bamya



Malzemeler :
500 gr. bamya
1 adet kuru soğan
2-3 diş sarımsak
2 adet domates
1 tatlı kaşığı biber salçası
1 tatlı kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay bardağı kadar zeytinyağı
1/2 limonun suyu
yeterince su

Yapılışı :
Bamyaların sapları külah şeklide kesilerek ayıklanır ve sirkeli-tuzlu suya atılır.
Yemeklik doğranmış kuru soğan zeytinyağında pembeleşinceye kadar kavrulur. Üzerine sarımsaklar ve salçalar eklenip kavrulur. Domateslerin kabukları soyulup küp şeklinde doğranır ve soğanlı karışıma eklenip kavrulur. Bamyalar yıkanıp süzülür ve tencereye eklenir. Biraz kavurduktan sonra su eklenir. Tuz, limon suyu ve şeker eklenip bamyalar yumuşayıncaya kadar pişirilir. Tenceresinde soğutulup servis yapılır.

Afiyet olsun.

Hiç yorum yok: