Disable Copy And Past

15 Ekim 2008 Çarşamba

P.D.Ç.S.E. 27 - 11.GÜN

PORSELEN DEMLİK ÇAY SAATİ ETKİNLİĞİ

Akşam üstü sohbetine gelen dostlara,
Hanımlarla yapılan günlere,
Beş çayına gelen misafirlere,
Her biri birbirinden lezzetli tarifler


Duyuru :
Arkadaşlar Porselen Demlik Çay Saati Etkinliği yeni ev sahibesi olmak isteyenler birdemliksohbet Sevil'e yorum bırakarak başvuruda bulunabilirler. P.D.Ç.S.E. 28 ev sahibi kim olacak acaba?




Tarif no : 155
Tarif adı : Frambuazlı Pasta
Gönderen arkadaşım : http://pastayapiyorum.blogspot.com/

Arkadaşıma katıldığı için çok teşekkür ediyorum, eline ve emeğine sağlık.


Kakaolu Islak Pandispanya İçin;
6 Yumurta
170 gr toz şeker
1/2 çay bardağı portakal suyu
120 un
40 gr kakao

Yumurta beyazları ve sarılarını ayırın. Un ve kakakoyu bir kaba eleyin. Şekerin yarısını yumurta sarılarına, yarısını yumurta beyazlarına olacak şekilde ayırın.Önce yumurta beyazlarını ve şekeri kabarana kadar 5 dakika çırpın. Sonra yumurta sarıları ve şeker beyazlaşana kadar çırpın. Bu arada yumurta sarılı karışıma portakal suyunu ekleyip karıştırın. Bu aşamadan sonra tahta kaşık kullanmanız gerekiyor. Yumurta beyazlarını, yumurta sarılarının içine, önce yarısı , daha sonra kalanı olacak şekilde tahta kaşıkla beyazları söndürmeden ilave edin. En son elenmiş un ve kakaoyu nazik hareketlerle önce yarısı, daha sonra kalanı olacak şekilde sıvı karışıma ekleyin. 18 cm'lik çemberde, 175 derecede 40-45 dakika kadar pişirin.Pandispanyanın pişme ve soğuma süresinde kremayı hazırlayın.
Frambuazlı Pasta Kreması için;
500 gr süt
100 gr toz şeker
2 yumurta
50 gr un
40 gr nişasta
25 gr tereyağ
20 gr frambuaz püresi ya da meyve özü
iç süslemesi için dondurulmuş frambuaz ve fındık krakan

Süt, toz, şeker, yumurta, un ve nişastayı karıştırın, orta ateşte sürekli karıştırarak pişirin. Ateşten alın, 25 gr tereyağı ekleyin ve iyice kremaya karışmasını sağlayın. Oda sıcaklığına geldiğinde frambuaz püresini kremaya ekleyin ve tekrar iyice karıştırın. Pasta birleştirme aşamasına kadar buzdolabında muhafaza edin.
Dış kaplaması için;
2 paket krem şanti sade
1/2 çay bardağı Frambuaz suyu (Frambuaz suyunu, donmuş frambuazların erirken çıkarttığı suyu süzerek elde ettim. )
Paketin üzerindeki miktara göre süt (eklediğiniz frambuaz suyu miktarı kadar sütü eksilterek ilave edin.

Tüm malzemeyi mikser ile çırpın. Buzdolabında bekletin.
Fındık Krokan için;
250 gr toz şeker
250 gr pirinç fındık
1 tatlı kaşığı krema

Şerkeri kısık ateşte karamel hale gelecek şekilde eritin. Pirinç fındıkları şekerin içine ekleyin ve hızlı hareketlerle karıştırın. Tereyağı ekleyin. Yağlı kağıda dökün ve üzerinden merdaneyle bir kaç kez geçin. Soğuduktan sonra küçük parçalara ayırıp kullanın.Pastanın birleştirilmesi;Pandispanya soğuduktan sonra üzerini traşlayın ve 3 pata ayrın. 1. patı pasta altlığına yerleştirin.Üzerini şekerli sütle çok az ıslatın. Patın üzerine frambuazlı pasta kremasını yayın, frambuazları yerleştirin, fındık krakon serpin ve üzerine hazırladığınız krem şantiden ince bir tabaka yayın ve allttaki malzeme ile bütünleşmesini sağlayın. 2. patı bunun üzerine yerleştirin. Aynı işlemleri bu patın üzerine de uygulayın ve 3. patı kapatın. Pastayı önce yanlardan başlayarak artan krem şanti ile düzgün bir şekilde sıvayın. Üzerini istediğiniz şekilde süsleyin.





Tarif no : 154

Tarif adı : Kumpir Pizza

Gönderen arkadaşım : http://kutuphanecininmutfagi.blogspot.com/

Arkadaşıma katıldığı için çok teşekkür ediyorum, eline ve emeğine sağlık.


Malzemeler:
6-7 Adet orta boy patates
4-5 adet sosis
1 çay bardağı konserve bezelye
2-3 adet kornişon turşu
yeşil, siyah zeytin
Rendelenmiş kaşar peyniri
Ketçap, Mayonez
ve sizin arzunuza göre istediğiniz pizza malzemeleri :)
Haşladığımız patatesleri sıcakken çatal yardımı ile ezelim. İçine 2 Yemek kaşığı tereyağı, damak zevkimize göre tuz ve rendelediğimiz kaşardan bir miktar karıştırarak iyice harmanlayalım. Hafifçe ıslattığımız tepsiye patatesleri yayalım. . Başka bir kapta siyah ve yeşil zeytinlerin çekirdeklerini çıkartarak küçük küçük doğrayalım. Diğer malzemeleri de ilave ederek harmanlayıp, patateslerin üstüne eşit miktarda dökelim. Kaşar rendesi serperek, Isıttığımız 200 derecelik fırınımızda kaşarlar erişinceye kadar pişirelim.
Afiyet olsun.




Tarif no : 153
Tarif adı : Kümbet Börek
Gönderen arkadaşım : http://turuncutatlar.blogspot.com/

Arkadaşıma katıldığı için çok teşekkür ediyorum, eline ve emeğine sağlık.


MALZEMELER:
2 adet yufka
1 adet yumurta
1 kahve fincanı süt
1 kahve fincanı sıvı yağ
Susam , çörek otu
İÇİ İÇİN:
300-400 Gr kıyma
Bir orta boy soğan
Tuz , karabiber
YAPILIŞI:
Önce iç malzemesini hazırlayalım. Bunun için tavaya kıymayı alıp kavuralım. Suyunu çekmeye yakınken ince kıydığımız soğanları ekleyip kavuralım. Baharatını da ekleyip ocağın altını kapatalım. Diğer taraftan orta büyüklükte çukur bir pişrime kalıbını yağlayalım. Üzerine susam, çörek otunu serpelim. Bir yufkayı kaseye yerleştirelim. Bu arada da önce bir yumurtayı derin bir kapta çırpalım. Üzerine süt ve yağı ekleyip iyice karıştıralım. Serdiğimiz yufkaya sürelim. Diğer yufkayı da parçalayıp sütlü karışama bandırıp kasemize serelim. Bir iki kat böyle yaptıktan sonra aralara kıymalı karışımızı serpelim. Yufkamız bitince kasenin içine serdiğimiz yufkanın kenarlarından taşanları(birazını üstünü örtmek için bırakın) da koparıp aynı şekilde karışıma batırıp kaseye yerleştirelim. Kenarlarda ki yufkayla kasenin üstünü kapayıp 200 derecede 30-40 dakika kadar pişirelim. Kümbet böreğimiz hazır sıcakken servis yapalım. Afiyet olsun:)


Tarif no : 152
Tarif adı : Tiramisu
Gönderen arkadaşım : http://sihirlimutfak.blogcu.com/

Arkadaşıma katıldığı için çok teşekkür ediyorum, eline ve emeğine sağlık.


Malzemeler :
bir paket kedi dili bisküvi
2 çorba kaşığı tozşeker
2 çorba kaşığı nescafe
1,5 çay fincanı süt
Krema İçin:
1/2 litre süt,
3 yumurta sarısı
çorba kaşığı un
2 çay bardağı tozşeker
1 paket vanilya
1 kutu labne peynir,
1 kahve fincanı kakao veya türk kahvesi

Yapılışı:
Süt, yumurta sarısı, un, şeker ve vanilyayı bir tencerede karıştırarak krema kıvamına gelinceye kadar pişirin. Kıvama gelen malzemenin içine labne peyniri ilave ederek mikserle tüm malzemeyi iyice karıştırın. Nescafe ve şekeri suda eriterek kedi dili bisküvilerini batirip cikartin ve kare bir tepsiye dizin üzerine krema dökün kalan kedi dili bisküvileri dizin kalan kremayı döküp dolapta en za 3 saat dinlendirin servis yapmadan önce üzerini türk kahvesi veya kakao ile süsleyin daha önce süslerseniz kremadan dolayı ıslanır hoş görünmez afiyet olsun ...





Tarif no : 151
Tarif adı : Arnavut Ciğeri
Gönderen arkadaşım : http://karadenizsofrasi.blogcu.com/


Arkadaşıma katıldığı için çok teşekkür ediyorum, eline ve emeğine sağlık.



Ciğerlerin zarı soyulup kuşbaşı doğranır, galeta ununa bulanır, diğer tarafta bol yağ kızdırılır, galetaya bulanan ciğerler kızgın yağa atılır 2-3 dak sonra karıştırılarak kevgirle başka bir kapaklı kaba konur, tuzu, karabiberi ekilir, piyazlık doğranmış soğan ve maydanozla servise hazır hale getirilir .AFİYET OLSUN!




Tarif no : 150
Tarif adı : Ispanaklı Açma Gül Börek


Arkadaşıma katıldığı için çok teşekkür ediyorum, eline ve emeğine sağlık.

MALZEMELER HAMURU İÇİN
1 tane yumurta
4 su bardağı un
1 yemek kaşığı tuz
aldığı kadar su (1 su bardağı)

İÇ MALZEMESİ
yarım kilo ıspanak
200 gr kıyma
1 tane kuru soğan
tuz, biber istediğiniz baharatlar
yufkaların içine sürmek için sıvı yağ yada margarin

ÜZERİ İÇİN
1 tane yumurta
HAZIRLANIŞI
Önce yumurta untuz sudan hamur yapıyoruz 10 bezeye ayırıyoruz. Ispanaklarımızı yıkıyoruz, doğruyoruz tavada biraz sıvı yağ ile doğradığımız soğanları ardından kıymayı kavuruyoruz. Ispanak ve baharatlarını da ekleyip çok az sote edip ocaktan alıyoruz. Bezelerimizi açabildiğimiz kadar ince açıyoruz üzerine sıvı yağ gezdirip harcımızdan koyup rulo şeklinde sarıyoruz gül şekli verip tepsiye diziyoruz Diğer bezeler için de aynı işlemi yapıyoruz. Üzerine yumurta sarısı sürüp fırında pişiriyoruz, afiyetler olsun .

Tarif no : 149
Tarif adı : Garnitürlü Tuzlu Kek
Gönderen arkadaşım : http://susamcorekotu.blogcu.com/


Arkadaşıma katıldığı için çok teşekkür ediyorum, eline ve emeğine sağlık.

Malzemeler:
3 adet yumurta,
Yarım su bardağı süt,
Yarım su bardağı yoğurt,
Bir küçük şişe suyu dökülmüş garnitür(460gr),
1 su bardağından az sıvıyağ,
1 adet kırmızı etli biber,
1 su bardağına yakın yağlı beyaz peynir,
Taze nane,maydanoz,
1 paket kabartma tozu,
Tuz,az karabiber,kimyon
2 su bardağından biraz fazla un

Hazırlaması çok zevkli,yemesi hoş,renkli oluşu da iştah açıcı olan kekimizi hazırlamak için;

Yumurtayı,süt ve yoğurdu daha sonrada sıvıyağı ilave ederek çırpttım,kırmızı biberi küçük doğrayıp karışıma ilave ettim,garnitürü,peyniri,ince kıyılmış maydanoz ve naneyi,tuz,kabartma tozu ve unu ilave edip kek kalıbına döktüm,180 derecede pişirdim işte bu kadar!




Tarif no : 148
Tarif adı : Yalancı Tavuk Göğsü
Gönderen arkadaşım : http://aytenceee.blogcu.com/


Arkadaşıma katıldığı için çok teşekkür ediyorum, eline ve emeğine sağlık.

MALZEMELER:
Yarım paket margarin,
1 litre süt,
1 su bardağı şeker,
1 su bardağı un,
2 yemek kaşığı nişasta,
1 paket vanilya şekeri,
tarçın.
YAPILIŞI:
Yağı erit, 1 su bardağı unu ekle, unun kokusu çıkana kadar kavur. Altını södür biraz ılısın. Bir kapta sütü, nişastayı, şekeri ve vanilyayı karıştır, kavrulmuş una dök ve karıştıra karıştıra kaynat, pelte olana kadar pişir. Altını kapattıktan sonra 5 dakika dinlendir, bir kaç dakika mikserden geçir. Islatılmış borcama dök soğumaya bırak. Biraz soğuduktan sonra buzdolaba al, iyice soğuduktan sonra istediğin şekilde süsle ve servis yap.

2 yorum:

SOFRAM dedi ki...

Günaydın canım, bende etkinliğe meyveli kek tarifimle katılıyorum, şu an yayında alabilirsin. Kolaylıklar diliyorum, sevgiler...

Adsız dedi ki...

Börek tarifim yayında alabilirsin,çok kolay gelsin.
Dilim fotoğrafını yayınlarsan sevinirim.
sevgiler....