Arkadaşlar Porselen Demlik Çay Saati Etkinliği yeni ev sahibesi olmak isteyenler birdemliksohbet Sevil'e yorum bırakarak başvuruda bulunabilirler. P.D.Ç.S.E. 28 ev sahibi kim olacak acaba?


6 Yumurta
170 gr toz şeker
1/2 çay bardağı portakal suyu
120 un
40 gr kakao
Yumurta beyazları ve sarılarını ayırın. Un ve kakakoyu bir kaba eleyin. Şekerin yarısını yumurta sarılarına, yarısını yumurta beyazlarına olacak şekilde ayırın.Önce yumurta beyazlarını ve şekeri kabarana kadar 5 dakika çırpın. Sonra yumurta sarıları ve şeker beyazlaşana kadar çırpın. Bu arada yumurta sarılı karışıma portakal suyunu ekleyip karıştırın. Bu aşamadan sonra tahta kaşık kullanmanız gerekiyor. Yumurta beyazlarını, yumurta sarılarının içine, önce yarısı , daha sonra kalanı olacak şekilde tahta kaşıkla beyazları söndürmeden ilave edin. En son elenmiş un ve kakaoyu nazik hareketlerle önce yarısı, daha sonra kalanı olacak şekilde sıvı karışıma ekleyin. 18 cm'lik çemberde, 175 derecede 40-45 dakika kadar pişirin.Pandispanyanın pişme ve soğuma süresinde kremayı hazırlayın.
500 gr süt
100 gr toz şeker
2 yumurta
50 gr un
40 gr nişasta
25 gr tereyağ
20 gr frambuaz püresi ya da meyve özü
iç süslemesi için dondurulmuş frambuaz ve fındık krakan
Süt, toz, şeker, yumurta, un ve nişastayı karıştırın, orta ateşte sürekli karıştırarak pişirin. Ateşten alın, 25 gr tereyağı ekleyin ve iyice kremaya karışmasını sağlayın. Oda sıcaklığına geldiğinde frambuaz püresini kremaya ekleyin ve tekrar iyice karıştırın. Pasta birleştirme aşamasına kadar buzdolabında muhafaza edin.
2 paket krem şanti sade
1/2 çay bardağı Frambuaz suyu (Frambuaz suyunu, donmuş frambuazların erirken çıkarttığı suyu süzerek elde ettim. )
Paketin üzerindeki miktara göre süt (eklediğiniz frambuaz suyu miktarı kadar sütü eksilterek ilave edin.
Tüm malzemeyi mikser ile çırpın. Buzdolabında bekletin.
250 gr toz şeker
250 gr pirinç fındık
1 tatlı kaşığı krema
Şerkeri kısık ateşte karamel hale gelecek şekilde eritin. Pirinç fındıkları şekerin içine ekleyin ve hızlı hareketlerle karıştırın. Tereyağı ekleyin. Yağlı kağıda dökün ve üzerinden merdaneyle bir kaç kez geçin. Soğuduktan sonra küçük parçalara ayırıp kullanın.Pastanın birleştirilmesi;Pandispanya soğuduktan sonra üzerini traşlayın ve 3 pata ayrın. 1. patı pasta altlığına yerleştirin.Üzerini şekerli sütle çok az ıslatın. Patın üzerine frambuazlı pasta kremasını yayın, frambuazları yerleştirin, fındık krakon serpin ve üzerine hazırladığınız krem şantiden ince bir tabaka yayın ve allttaki malzeme ile bütünleşmesini sağlayın. 2. patı bunun üzerine yerleştirin. Aynı işlemleri bu patın üzerine de uygulayın ve 3. patı kapatın. Pastayı önce yanlardan başlayarak artan krem şanti ile düzgün bir şekilde sıvayın. Üzerini istediğiniz şekilde süsleyin.

Tarif no : 154
Tarif adı : Kumpir Pizza
Gönderen arkadaşım : http://kutuphanecininmutfagi.blogspot.com/
Malzemeler:
6-7 Adet orta boy patates
4-5 adet sosis
1 çay bardağı konserve bezelye
2-3 adet kornişon turşu
yeşil, siyah zeytin
Rendelenmiş kaşar peyniri
Ketçap, Mayonez
ve sizin arzunuza göre istediğiniz pizza malzemeleri :)
Haşladığımız patatesleri sıcakken çatal yardımı ile ezelim. İçine 2 Yemek kaşığı tereyağı, damak zevkimize göre tuz ve rendelediğimiz kaşardan bir miktar karıştırarak iyice harmanlayalım. Hafifçe ıslattığımız tepsiye patatesleri yayalım. . Başka bir kapta siyah ve yeşil zeytinlerin çekirdeklerini çıkartarak küçük küçük doğrayalım. Diğer malzemeleri de ilave ederek harmanlayıp, patateslerin üstüne eşit miktarda dökelim. Kaşar rendesi serperek, Isıttığımız 200 derecelik fırınımızda kaşarlar erişinceye kadar pişirelim.
Afiyet olsun.


Arkadaşıma katıldığı için çok teşekkür ediyorum, eline ve emeğine sağlık.


2 çorba kaşığı nescafe
1,5 çay fincanı süt
Krema İçin:
1/2 litre süt,
3 yumurta sarısı
çorba kaşığı un
2 çay bardağı tozşeker
1 paket vanilya
1 kutu labne peynir,
1 kahve fincanı kakao veya türk kahvesi

Tarif no : 151

Ciğerlerin zarı soyulup kuşbaşı doğranır, galeta ununa bulanır, diğer tarafta bol yağ kızdırılır, galetaya bulanan ciğerler kızgın yağa atılır 2-3 dak sonra karıştırılarak kevgirle başka bir kapaklı kaba konur, tuzu, karabiberi ekilir, piyazlık doğranmış soğan ve maydanozla servise hazır hale getirilir .AFİYET OLSUN!


Arkadaşıma katıldığı için çok teşekkür ediyorum, eline ve emeğine sağlık.
İÇ MALZEMESİ
ÜZERİ İÇİN


Malzemeler:
Yarım su bardağı süt,
Yarım su bardağı yoğurt,
Bir küçük şişe suyu dökülmüş garnitür(460gr),
1 su bardağından az sıvıyağ,
1 adet kırmızı etli biber,
1 su bardağına yakın yağlı beyaz peynir,
Taze nane,maydanoz,
1 paket kabartma tozu,
Tuz,az karabiber,kimyon
2 su bardağından biraz fazla un
Hazırlaması çok zevkli,yemesi hoş,renkli oluşu da iştah açıcı olan kekimizi hazırlamak için;
Yumurtayı,süt ve yoğurdu daha sonrada sıvıyağı ilave ederek çırpttım,kırmızı biberi küçük doğrayıp karışıma ilave ettim,garnitürü,peyniri,ince kıyılmış maydanoz ve naneyi,tuz,kabartma tozu ve unu ilave edip kek kalıbına döktüm,180 derecede pişirdim işte bu kadar!


Arkadaşıma katıldığı için çok teşekkür ediyorum, eline ve emeğine sağlık.
2 yorum:
Günaydın canım, bende etkinliğe meyveli kek tarifimle katılıyorum, şu an yayında alabilirsin. Kolaylıklar diliyorum, sevgiler...
Börek tarifim yayında alabilirsin,çok kolay gelsin.
Dilim fotoğrafını yayınlarsan sevinirim.
sevgiler....
Yorum Gönder