Malzemeler:
2 yumurta
1 su bardağı tozşeker
3/4 su bardağı (1/2 su bardağından 2 parmak fazla) süt
3/4 su bardağı mısırözü veya sıvıyağ
1 su bardağına yakın hindistan cevizi
2 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
2 yumurta
1 su bardağı tozşeker
3/4 su bardağı (1/2 su bardağından 2 parmak fazla) süt
3/4 su bardağı mısırözü veya sıvıyağ
1 su bardağına yakın hindistan cevizi
2 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Üzerine; bir miktar kahverengi veya normal tozşeker
Yapılışı:
Oda ısısındaki yumurtalar ve şeker kabarana kadar mikserin yüksek hızında iyice çırpılır.
Sıvıyağ yavaşça ilave edilerek çırpmaya devam edilir. Süt eklenip karıştırdıktan sonra en son üzerine un, kabartma tozu ve vanilya birlikte elenir. Hindistan cevizi de eklenip karışana kadar mikserin düşük hızında karıştırılır. Kek kalıbı katı yağ ile yağlanıp unlanır ve fazla unları geri silkelenir. Kek hamuru kalıba boşaltılıp, üzerine kahverengi veya normal tozşeker serpiştirilir. 170C dereceli fırında keke batırılan kürdan temiz çıkana kadar pişirilir.
Afiyet olsun.
6 yorum:
Ellerine sağlık arkadaşım enfes tahinli çöreğe bayılırım,sevgiler...
Ellerinize sağlık.
Sevgiler
Canım ellerine sağlık,kekin çok güzel görünüyor,hindistan cevizli de çok lezzetli olur eminim.
Sevgiler.
Kek nefis görünüyor,ellerine sağlık canım.sevgilerimle...
Kekde, çörekde nefis olmuş Birsel'cim. Ellerine sağlık. Sevgiler..
kek harika olmuş.ellerine sağlık canım sevgilerimle
Yorum Gönder