Disable Copy And Past
25 Ekim 2016 Salı
Kenton’dan Pasta Süsleme Malzemeleri Serisi!
Bir süredir yeni güncelleme yapamadığım bloguma tatlı bir haberle geri döndüm. Kenton; Pasta Süsleme Malzemeleri serisiyle pasta, kurabiye, cupcake, vb. lezzetleri evinde hazırlamak isteyenlere büyük kolaylık ve çeşit sunuyor. Doğrusu ben yeni ürünleri görmek için sabırsızlanıyor, yeni tariflerle buluşmayı umuyorum.
Türk damak tadı garantisi vadeden, yılların tatlı işinde uzman markası Kenton’un ürün gamı yepyeni ve benzersiz ürünlerle genişliyor… Tüketicinin geleneksel lezzetlere olan ilgisini Trileçe, Kadayıflı Muhallebi gibi yeni ürünleriyle cevaplayan Kenton, şimdi de Pasta Süsleme Malzemeleri serisiyle sizin ve sevdiklerinizin mutlu günlerini daha da özel ve unutulmaz yapmak için yola çıkıyor.
Pasta keki, çikolata, şeker hamuru... İnsanın aklını başından alan ve girdiği her mutfağı güzelleştiren malzemeler. Sevdiklerinizle beraber ya da onlar için ev yapımı tatlılar hazırlamak ise ayrı bir keyif. Kenton da Tatlı Şefi alt markasıyla pazara sunduğu yeni ürünleri ile bu keyfi taçlandırmayı hedefliyor.
Tatlı Şefi serisinde yer alan hazır toz karışımlar, rengarenk şeker hamuru çeşitleri, yazı ve süsleme glazürleri, dekor pasta süsleri, hazır şekilli dekor şekerler, hazır pasta kaplamaları, yenilebilir mumluklar, dekor çikolatalar, gıda renklendiricileri, pastacılık kuruyemiş ve meyveleri, altın ve gümüş dekorlar ile pastacılık için gerekli olan tüm malzemeleri bünyesine katmış bulunuyor. Evimizin küçük prensleri, küçük prensesleri ve tüm sevdiklerimiz için ayrı temalı ürünler düşünülen bu ürün grubunda Prens Serisi, Prenses Serisi ve Aşk Serisi olmak üzere üç ana seri bulunuyor.
Kenton Pasta Süsleme Malzemeleri ile evyapımı pasta, kurabiye, cupcake gibi lezzetleri pratik bir şekilde hazırlarken evinizi saracak nefis kokuların keyfini çıkarabilir, sonrasında da bu eşsiz lezzetleri sevdiklerinizle gönül rahatlığıyla paylaşabilirsiniz.
1 Temmuz 2016 Cuma
Nevzine
Malzemeler :
1 adet yumurta
yarım su bardağı sıvı yağ
yarım su bardağı tereyağ(erimiş)
yarım su bardağı tahin
yarım su bardağı süt
yarım su bardağı çekilmiş ceviz
1 yemek kaşığı yoğurt
1 yemek kaşığı sirke
1 paket kabartma tozu
aldığı kadar un
Şerbeti:
2 su bardağı şeker
1 su bardağı su
1 çay bardağı pekmez
Yapılışı;
Şeker ve su karıştırılıp 5 dakika kaynatılır, sıcakken pekmez eklenip soğumaya bırakılır.
Un hariç bütün hamur malzemesi karıştırılır, aldığı kadar un ile kurabiye hamuru kıvamında yoğrulur. Hazırlanan hamur fırın kabı yağlanmadan elimizle aynı incelikte olacak şekilde bastırılarak yerleştirilir.
Üzeri çatalın tersi ile çizikler yapılır ve istenilen büyüklükte dilimlenir. 180 derece ısınmış fırında iyice kızartılır. Fırından çıkardıktan 2-3 dakika sonra soğuk şerbetin bir kısmını serviste dökmek için ayrılıp kalan şerbet pişen tatlıya dökülür. Bir kaç saat şerbetini çekmesi beklenir,bu arada tatlının üstünü kapatmayacağız ki yumuşamasın! Servis sırasında ayrılan şerbetten üstüne tekrar gezdirilip isteğe göre yanında dondurma ile servis yapılır.
Afiyet olsun.
Kaynak : mutfaktanaz
Şehriyeli Tavuk Kapama
Malzemeler :
5-6 adet tavuk pirzola (tavuğun kalça kısmı)
2-3 diş sarımsak
2 adet domates (rendelenmiş)
2-3 adet sivri biber
tuz
2 yemek kaşığı sıvı yağ, 1 yemek kaşığı tereyağı
1 adet kuru soğan
3-4 adet tane karabiber
2 su bardağı arpa şehriye
Yapılışı :
Tavuğun derileri çıkarılıp atılır ya da isteğe göre tütsüleyebilirsiniz. Bir tencereye tavuk, tane karabiber, dörde bölünmüş soğan, tuz ve su eklenip tavuklar yarı pişmiş olarak haşlanır.
Başka bir tencereye sıvı yağ ve tereyağı alınıp ısıtılır, ince doğranmış biber ve kıyılmış sarımsak eklenip kavrulur. Şehriye eklenip rengi dönünceye kadar kavrulur. Domates rendesi eklenip kavurmaya devam edilir. Kavrulan şehriyeli karışım bir fırın kabına dökülür, üzerine yarı haşlanmış tavuklar dizilir, 4 su bardağı tavuk suyu eklenir, tavuğa eklenen tuz da göz önünde bulundurularal tuz ilavesi yapılır.. 180 derece fırında şehriye suyunu çekinceye kadar pişirilir. (Pişirme sırasında şehriye suyu çekmeye başlayınca tavukların üzerine birer parça tereyağı koyabilirsiniz, daha lezzetli oluyor.)
Sıcak olarak servis yapılır.
Afiyet olsun.
Pratik Tatlı
Malzemeler :
125 gr. margarin (oda sıcaklığında yumuşamış)
1 çay bardağı sıvı yağ
2 yemek kaşığı yoğurt
2 yemek kaşığı toz şeker
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
3 su bardağı un
Bulamak için;
1 su bardağı irmik
Şerbeti için;
2,5 su bardağı toz şeker
2 su bardağı su
çeyrek limonun suyu
Yapılışı :
Bir tencereye su ve şeker alınır, şeker eriyinceye kadar karıştırılır. Kaynamaya başladıktan 7-8 dakika sonra limon suyu eklenir, 1-2 dakika daha kaynatılır. Ocaktan alınıp soğumaya bırakılır.
Hamur malzemeleri karıştırılır, kontrollü şekilde un eklenip ele yapışmayan bir hamur yoğrulur. Hamurdan parçalar kopartılıp kalın çubuklar yapılır, verev şekilde kesilip her tarafı irmiğe bulanır. Hafifçe yağlanmış tepsiye dizilir. 180 derece fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirilir. Fırından alınıp ilk sıcaklığı çıkınca üzerine soğuk şerbet dökülür. Şerbetini çekip soğuyunca servis edilir.
Afiyet olsun.
Kaynak : kadıncatarifler.com
Quesadilla (Kesadiya)
Malzemeler:
- 4 adet tortilla (lavaş) ekmeği
- 500 gr. jülyen doğranmış bonfile
- 2-3 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 adet orta boy kuru soğan
- 2 adet dolmalık kırmızı biber (California biberi)
- 2 adet dolmalık sarı biber (California biberi)
- 2 adet dolmalık yeşil biber (California biberi)
- 12 dilim cheddar peyniri
- 4-5 yemek kaşığı Meksika fasulyesi
- isteğe göre 2 yemek kaşığı jalepeno biberi turşusu
- tuz
- 3 diş sarımsak
- 2-3 yemek kaşığı sirke
- kırmızı pul biber
- kekik
- karabiber varsa fajita baharatı
- sıvıyağ
Servisi için:
- 1 küçük kase salsa sos
- 1 küçük kase ekşi krema
- 1 küçük kase avokado ezmesi
Yapılışı:
Jülyen doğranmış etler geniş bir kaba alınır, kıyılmış sarımsak, sirke, baharatlar ve 1 çay bardağı sıvı yağı eklenerek 2 saat kadar marine edilir.
Soğanı ince ince piyazlık doğranır. Dolmalık kırmızı, yeşil ve sarı biberler ortadan ikiye bölünür, çekirdeklerin çıkarılıp jülyen doğranır. Tavaya soğanlar ve zeytinyağını alınır. Yüksek ateşte sotelenir. Julyen doğranmış biberler de eklenerek biberler hafif diri kıvamda pişinceye kadar sotelemeye devam edilir. Biberler pişince tavadan alnır, aynı tavaya etler eklenip yumuşayıncaya kadar pişirilir. Sotelenmiş biberler, suyu süzülmüş Meksika fasulyesi konservesi, jalepeno turşusu eklenip 1-2 dakika pişirilir, tuzu ayarlanıp ocaktan alınır. Hazırlanan malzeme lavaşlara paylaştırılır, üzerine cheddar peyniri yerleştirilir. "D" şeklinde kapatılıp peynirler eriyinceye kadar tost makinesinde pişirilir. Üçgen şekilde dilimlenip soslarla birlikte servis yapılır.
Not : İsterseniz lavaşı D şeklinde katlamak yerine malzemeyi iki lavaşın arasına yerleştirip bir tavada arkalı önlü kızartarak da yapabilirsiniz. Kırmızı et yerine tavuk eti de kullanılabilir. Eti pişirmeye zamanım yok diyenler hazır kavurma ile de deneyebilirler.
Afiyet olsun.
Kavurmalı Quesadilla (Kesadiya)
Kadayıflı Paşa Sarması ve İftar Sofrası
Menüdekiler :
Yayla çorbası
Domates soslu biftek
Pirinç pilavı
Fırında baharatlı patates
Zeytinyağlı bamya
Zeytinyağlı yaprak sarması
Semizotu salatası
Köpoğlu (Yoğurtlu kabak, patlıcan, biber, havuç kızartması)
Zeytinyağlı enginar
Pastırmalı çıtır börek
Kadayıflı paşa sarması
Trileçe
Malzemeler :
300 gr kadayıf
3 yemek kaşığı tereyağı
1 çay bardağı toz şeker
Muhallebi için;
1 litre süt
3 çay bardağı toz şeker
3 çay bardağı un
2 paket vanilya
125 gr margarin
Arasına;
iri çekilmiş ceviz
tarçın
Süsleme için;
karamel ya da çikolata sos
Yapılışı :
Kadayıf kolayca kırabilmek için 1-2 saat dondurucuda bekletilir.
Dondurucudan alınan kadayıflar kırılarak tencereye alınır. Tereyağı ve
şeker eklenip sürekli karıştırılarak kavrulur. İyice pembeleşince ocak kapatılarak soğumaya bırakılır. Soğuyan kadayıf büyük boy fırın tepsisine her tarafını kaplayacak şekilde yayılır.
Süt bir tencereye alınıp üzerine toz şeker ve un eklenip topak kalmayıncaya kadar karıştırılır. Ocağa alınıp koyu bir muhallebi kıvamı alıncaya kadar pişirilir. Ocak kapatılıp margarin eklenip eriyinceye kadar karıştırılır. Vanilya eklenip mikser ile yaklaşık 10 dakika kadar çırpılır, kadayıfın üzerine yayılır. Islatılmış bir kaşık yardımıyla üzeri düzeltilir. Buzdolabında 1 gece dinlendirilir. Üzerine tarçın serpilip istenilen büyüklükte dilimlenir. Dilimlerin üzerine ceviz yerleştirilip rulo şeklinde sarılır. İsteye göre karamel ya da çikolata sos ile servis yapılır.
Afiyet olsun.
22 Haziran 2016 Çarşamba
Avcı Böreği ve İftar Sofrası
İftar Menüsü :
Kremalı mantar çorbasıDomates soslu biftek
Pirinç pilavı
Patates kızartması
Avcı böreği
Zeytinyağlı enginar
Zeytinyağlı börülce
Zeytinyağlı yaprak sarması + kuru biber dolması
Patlıcan çığırtma
Semizotu salatası
Baklava yufkasından fındıklı tatlı
Avcı Böreği
Malzemeler :
3 adet böreklik yufkayarım çay bardağı sıvı yağ
yarım çay bardağı su
3 adet yumurta
galeta unu
İç malzeme:
500 gr. dana kıyma1 çay bardağı köftelik ince bulgur
1 su bardağı iri çekilmiş ceviz
1 adet kuru soğan
1-2 yemek kaşığı sıvı yağ
1 yemek kaşığı tere yağı
1 tatlı kaşığı biber salçası
1 tatlı kaşığı domates salçası
tuz, karabiber
1 tutam maydanoz
Kızartmak için;
bol sıvı yağYapılışı :
Bulgur bir kaba alınıp üzerine çıkacak kadar kaynar su dökülür ve demlenmeye bırakılır.
Tereyağı ve sıvı yağ bir tencereye alınıp ısıtılır. Yemeklik doğranmış kuru soğan eklenip pembeleşinceye kadar kavrulur. Üzerine kıyma eklenip kıyma suyunu salıp çekinceye kadar kavrulur. Salçalar eklenip kavurmaya devam edilir. Demlenmiş bulgur ve ceviz eklenip biraz daha kavrulur; tuz ve karabiberle tatlandırılıp soğumaya bırakılır. Soğuyunca ince kıyılmış maydanozlar eklenip karıştırılır.
Yufkalar temiz bir zemine serilir; önce artı (+), sonra çarpı (x) şeklinde kesilerek 8 eşit üçgen parçaya bölünür. Bir kasede sıvı yağ ve su iyice karıştırılır, fırça yardımıyla üçgen yufkalardan ilkinin üzerine sürülür. Yufkanın geniş kenarına bolca iç malzeme (2 kaşık kadar) yerleştirilir. Kenarları hafifçe iç malzemenin üzerine kapatılıp rulo şeklinde sarılır. (Sigara böreği gibi) Bütün malzeme bitinceye kadar aynı işlem tekrar edilir. Çukur bir kapta yumurtalar çırpılır. Hazırlanan börekler önce çırpılmış yumurtaya sonra galeta ununa bulanır. İsteğe göre kızgın yağda kızartılır. Ben fırında pişirmeyi tercih ettim.
Afiyet olsun.
Sıcak yemeklerin servis halinin fotoğrafını çekmeye fırsatım olmadı, en kısa zamanda inşallah:))
Zeytinyağlı Enginar
Malzemeler :
4 adet enginar
2 adet havuç
1 kase bezelye
1 adet kuru soğan
1 adet domates
1 çay bardağı kadar zeytinyağı
1-2 tatlı kaşığı toz şeker
tuz
bir tutam dereotu
Yapılışı :
Soğan yemeklik doğranıp zeytin yağında pembeleşinceye kadar kavrulur. Verev şekilde doğranmış havuçlar eklenip kavurmaya devam edilir. Havuçların rengi dönünce bezelye ve küp doğranmış (kabukları soyulmuş) domates eklenip kavurmaya devam edilir. (Donmuş bezelye kullanılacaksa bir taşım kaynatılıp suyu dökülerek kullanılması tavsiye edilir.) Limonlu sudan çıkarılan enginarlar büyüklüklerine göre 4 ya da 6'ya bölünerek tencereye eklenir, tencereye sebzelerin hafif üzerine çıkacak kadar su dökülür. Toz şeker atılıp tuzu ayarlanır ve pişmeye bırakılır. Sebzeler yumuşayınca üzerine kıyılmış dereotu atılıp ocaktan alınır. Tenceresinde soğutulup servis yapılır.
Afiyet olsun.
16 Haziran 2016 Perşembe
İrmikli Perde Tatlısı
Malzemeler :
12-13 adet hazır baklava yufkası (kaç tane kullandığımı saymadım, büyük boy dikdörtgen borcam tepsi doluncaya kadar yufka kullandım)
yarım su bardağı sıvı yağ (yaklaşık)
yarım su bardağı irmik
Üzerine;
2 adet yumurta
1 su bardağı sıvı yağ (1 parmak eksik kullandım)
1 su bardağı süt
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya (Ben ekledim)
yarım su bardağı toz şeker
Şerbeti;
2 su bardağı toz şeker
2,5 su bardağı su
3-4 damla limon suyu
Süsleme için;
çekilmiş fındık ya da ceviz
Yapılışı :
Önce şerbet hazırlanır : toz şeker ve su tencereye alınıp şeker eriyinceye kadar karıştırılır, kaynamaya bırakılır.7-8 dakika kaynatılıp limon suyu damlatılır, 2-3 dakika sonra ocaktan alınıp soğumaya bırakılır.
Baklava yufkası düz bir zemine serilir, üzerine fırça ile sıvı yağ sürülür, her yerine gelecek şekilde irmik serpilir. Baklava yufkasının kısa kenarından başlanarak iki ucundan tutulup ileri doğru pile yaparak büzüştürülür. Bu işlemler sırasından diğer yufkaların üzeri kurumaması için örtülür ve hızlı şekilde işeme devam edilir. Büzüştürülen yufka dikkatli bir şekilde hafif yağlanmış büyük bor bir tepsiye dizilir. Bütün yufkalar tepsi doluncaya kadar aynı şekilde hazırlanıp sıkı bir şekilde yerleştirilir.
Yumurtalar ve toz şeker mikser ile çırpılır. Süt, sıvı yağ, kabartma tozu, vanilya eklenip karıştırılır. Hazırlanan sos tepsideki yufkaların üzerine kaşık ile eşit şekilde dökülür. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirilir. Fırından alınan tatlı ilk sıcaklığı çıkıncaya kadar (5 dakika) bekletilir. Üzerine soğuk şerbet her yerine gelecek şekilde dökülür, fındık kırığı serpilir. Şerbetini çekip iyice soğuyunca servis edilir. (Bir gece bekletilerek servis edilmesi tavsiye edilir.)
Afiyet olsun.
Kaynak : kadıncatarifler
14 Haziran 2016 Salı
Pastırmalı Çıtır Börek
İstediğiniz iç malzeme ile yapabilirsiniz, ben 2 yufkayı pastırmalı, 1 yufkayı beyaz peynirli yaptım. İftar sofralarına çok yakışacak kolay ve leziz bir börek.
Malzemeler :
3 adet yufka
1,5 çay bardağı sıvı yağ
3 yemek kaşığı un
İçine;
pastırma
kaşar peyniri
Üzerine;
yumurta sarısı, haşhaş tohumu
Yapılışı :
Sıvı yağ ve un bir kasede çırpılır. (Sos malzemesini yufkalara eşit paylaştırmak için her bir yufka için yarım çay bardağı sıvı yağ ile 1 kaşık unu ayrı ayrı çırptım, hepsini birlikte de çırpabilirsiniz) Yufkalardan ilki temiz bir zemine serilir, üzerine fırça ile un-yağ karışımı sürülür ve "D" şeklinde ikiye katlanır, üzerine tekrar un yağ karışımı sürülüp 6 eşit üçgen parçaya bölünür. Üçgenlerin geniş kenarına küçük parçalara bölünmüş pastırma ve kaşar dilimleri yerleştirilir. Kenarları hafifçe iç malzemenin üzerine doğru katlanır ve rulo şeklinde sarılır. Bütün yufkalar aynı şekilde hazırlanıp yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizilir. Üzerine yumurta sarısı sürülüp haşhaş tohumu serpilir. 180 derece fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirilir. Sıcak olarak servis yapılır.
Afiyet olsun.
Kaydol:
Kayıtlar (Atom)