Disable Copy And Past
1 Temmuz 2016 Cuma
Pratik Tatlı
Malzemeler :
125 gr. margarin (oda sıcaklığında yumuşamış)
1 çay bardağı sıvı yağ
2 yemek kaşığı yoğurt
2 yemek kaşığı toz şeker
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
3 su bardağı un
Bulamak için;
1 su bardağı irmik
Şerbeti için;
2,5 su bardağı toz şeker
2 su bardağı su
çeyrek limonun suyu
Yapılışı :
Bir tencereye su ve şeker alınır, şeker eriyinceye kadar karıştırılır. Kaynamaya başladıktan 7-8 dakika sonra limon suyu eklenir, 1-2 dakika daha kaynatılır. Ocaktan alınıp soğumaya bırakılır.
Hamur malzemeleri karıştırılır, kontrollü şekilde un eklenip ele yapışmayan bir hamur yoğrulur. Hamurdan parçalar kopartılıp kalın çubuklar yapılır, verev şekilde kesilip her tarafı irmiğe bulanır. Hafifçe yağlanmış tepsiye dizilir. 180 derece fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirilir. Fırından alınıp ilk sıcaklığı çıkınca üzerine soğuk şerbet dökülür. Şerbetini çekip soğuyunca servis edilir.
Afiyet olsun.
Kaynak : kadıncatarifler.com
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder