Menüdekiler :
Yayla çorbası
Domates soslu biftek
Pirinç pilavı
Fırında baharatlı patates
Zeytinyağlı bamya
Zeytinyağlı yaprak sarması
Semizotu salatası
Köpoğlu (Yoğurtlu kabak, patlıcan, biber, havuç kızartması)
Zeytinyağlı enginar
Pastırmalı çıtır börek
Kadayıflı paşa sarması
Trileçe
Malzemeler :
300 gr kadayıf
3 yemek kaşığı tereyağı
1 çay bardağı toz şeker
Muhallebi için;
1 litre süt
3 çay bardağı toz şeker
3 çay bardağı un
2 paket vanilya
125 gr margarin
Arasına;
iri çekilmiş ceviz
tarçın
Süsleme için;
karamel ya da çikolata sos
Yapılışı :
Kadayıf kolayca kırabilmek için 1-2 saat dondurucuda bekletilir.
Dondurucudan alınan kadayıflar kırılarak tencereye alınır. Tereyağı ve
şeker eklenip sürekli karıştırılarak kavrulur. İyice pembeleşince ocak kapatılarak soğumaya bırakılır. Soğuyan kadayıf büyük boy fırın tepsisine her tarafını kaplayacak şekilde yayılır.
Süt bir tencereye alınıp üzerine toz şeker ve un eklenip topak kalmayıncaya kadar karıştırılır. Ocağa alınıp koyu bir muhallebi kıvamı alıncaya kadar pişirilir. Ocak kapatılıp margarin eklenip eriyinceye kadar karıştırılır. Vanilya eklenip mikser ile yaklaşık 10 dakika kadar çırpılır, kadayıfın üzerine yayılır. Islatılmış bir kaşık yardımıyla üzeri düzeltilir. Buzdolabında 1 gece dinlendirilir. Üzerine tarçın serpilip istenilen büyüklükte dilimlenir. Dilimlerin üzerine ceviz yerleştirilip rulo şeklinde sarılır. İsteye göre karamel ya da çikolata sos ile servis yapılır.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder