Malzemeler:
- 4 adet tortilla (lavaş) ekmeği
- 500 gr. jülyen doğranmış bonfile
- 2-3 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 adet orta boy kuru soğan
- 2 adet dolmalık kırmızı biber (California biberi)
- 2 adet dolmalık sarı biber (California biberi)
- 2 adet dolmalık yeşil biber (California biberi)
- 12 dilim cheddar peyniri
- 4-5 yemek kaşığı Meksika fasulyesi
- isteğe göre 2 yemek kaşığı jalepeno biberi turşusu
- tuz
- 3 diş sarımsak
- 2-3 yemek kaşığı sirke
- kırmızı pul biber
- kekik
- karabiber varsa fajita baharatı
- sıvıyağ
Servisi için:
- 1 küçük kase salsa sos
- 1 küçük kase ekşi krema
- 1 küçük kase avokado ezmesi
Yapılışı:
Jülyen doğranmış etler geniş bir kaba alınır, kıyılmış sarımsak, sirke, baharatlar ve 1 çay bardağı sıvı yağı eklenerek 2 saat kadar marine edilir.
Soğanı ince ince piyazlık doğranır. Dolmalık kırmızı, yeşil ve sarı biberler ortadan ikiye bölünür, çekirdeklerin çıkarılıp jülyen doğranır. Tavaya soğanlar ve zeytinyağını alınır. Yüksek ateşte sotelenir. Julyen doğranmış biberler de eklenerek biberler hafif diri kıvamda pişinceye kadar sotelemeye devam edilir. Biberler pişince tavadan alnır, aynı tavaya etler eklenip yumuşayıncaya kadar pişirilir. Sotelenmiş biberler, suyu süzülmüş Meksika fasulyesi konservesi, jalepeno turşusu eklenip 1-2 dakika pişirilir, tuzu ayarlanıp ocaktan alınır. Hazırlanan malzeme lavaşlara paylaştırılır, üzerine cheddar peyniri yerleştirilir. "D" şeklinde kapatılıp peynirler eriyinceye kadar tost makinesinde pişirilir. Üçgen şekilde dilimlenip soslarla birlikte servis yapılır.
Not : İsterseniz lavaşı D şeklinde katlamak yerine malzemeyi iki lavaşın arasına yerleştirip bir tavada arkalı önlü kızartarak da yapabilirsiniz. Kırmızı et yerine tavuk eti de kullanılabilir. Eti pişirmeye zamanım yok diyenler hazır kavurma ile de deneyebilirler.
Afiyet olsun.
Kavurmalı Quesadilla (Kesadiya)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder