Disable Copy And Past

14 Haziran 2016 Salı

Pastırmalı Çıtır Börek





İstediğiniz iç malzeme ile yapabilirsiniz, ben 2 yufkayı pastırmalı, 1 yufkayı beyaz peynirli yaptım. İftar sofralarına çok yakışacak kolay ve leziz bir börek.

Malzemeler :
3 adet yufka
1,5 çay bardağı sıvı yağ
3 yemek kaşığı un

İçine; 
pastırma
kaşar peyniri

Üzerine;
yumurta sarısı, haşhaş tohumu

Yapılışı :
Sıvı yağ ve un bir kasede çırpılır. (Sos malzemesini yufkalara eşit paylaştırmak için her bir yufka için yarım çay bardağı sıvı yağ ile 1 kaşık unu ayrı ayrı çırptım, hepsini birlikte de çırpabilirsiniz) Yufkalardan ilki temiz bir zemine serilir, üzerine fırça ile un-yağ karışımı sürülür ve "D" şeklinde ikiye katlanır, üzerine tekrar un yağ karışımı sürülüp 6 eşit üçgen parçaya bölünür. Üçgenlerin geniş kenarına küçük parçalara bölünmüş pastırma ve kaşar dilimleri yerleştirilir. Kenarları hafifçe iç malzemenin üzerine doğru katlanır ve rulo şeklinde sarılır. Bütün yufkalar aynı şekilde hazırlanıp yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizilir. Üzerine yumurta sarısı sürülüp haşhaş tohumu serpilir. 180 derece fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirilir. Sıcak olarak servis yapılır.

Afiyet olsun.







1 yorum:

Nil dedi ki...

Sos olarak yağ ve un. İyi fikirmiş.Elinize sağlık