Disable Copy And Past
10 Haziran 2016 Cuma
Trileçe (Balkan Tatlısı)
Malzemeler :
5 adet oda sıcaklığında yumurta
1 su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı toz şeker
2 su bardağı un
5 yemek kaşığı irmik
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
Şerbeti için;
4 su bardağı süt
1 çay bardağı toz şeker
400 ml. krema (200 ml. lik 2 paket)
Karamel Sos için;
1 çay bardağı toz şeker
50 gr. margarin
200 ml. krema
Yapılışı :
Yumurtalar ve toz şeker çırpma kabına alınarak şeker eriyinceye kadar çırpılır. Sıvı yağ eklenip çırpmaya devam edilir. Un, irmik, kabartma tozu, vanilya eklenerek tekrar çırpılır. Hazırlanan hamur margarinle yağlanmış tepsiye dökülür ve 180 derece fırında 35-40 dakika kadar pişirilir. Kürdan batırılarak pişip pişmediği kontrol edilir.
Toz şeker, süt ve kremalar derin bir kapta en az 10 dakika, üzeri köpük köpük oluncaya kadar mikser ile çırpılır, buzdolabına kaldırılır.
Toz şeker bir tavaya alınıp sürekli karıştırılarak eritilir. Açık karamel rengini alınca margarin ve krema eklenir, karıştırılarak pişirilir. Karamel kıvamını alınca ocaktan alınır, soğumaya bırakılır.
Pişen kek ılınınca üzerine kepçe ile hazırlanan soğuk şerbet gezdirilir. (Şerbetin köpüğü kekin üzerinde kalacak) Bir gece buzdolabında dinlendirilir. Dilimlenip üzerine karamel sos dökülerek servis yapılır. (Ben bir kısmını hazır meyveli sos ile servis yaptım.)
Afiyet olsun.
Kaynak : nursevincelezzetler.com
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder