Disable Copy And Past
10 Haziran 2016 Cuma
Muradiye Çorbası
Malzemeler :
1 parça tavuk göğsü (minik küpler halinde doğranmış)
1 adet sakız kabağı
1 adet havuç
2-3 yemek kaşığı sıvı yağ
1 yemek kaşığı arpa şehriye
1 yemek kaşığı un
250 gr. yoğurt
1 tatlı kaşığı tuz
Üzerine ; 2 yemek kaşığı tereyağı, kuru nane
Yapılışı :
Kabak ve havuç kabukları soyularak küp şeklinde doğranır. Tencereye sıvı yağ alınıp ısıtılır, tavuk eti eklenip rengi dönünceye kadar kavrulur. Havuç eklenip 5 dakika kadar kavrulur. Sonra kabak da eklenerek bir süre daha kavrulur üzerine 4-5 su bardağı kadar sıcak su eklenir, pişmeye bırakılır. Sebzeler ve tavuk yumuşayınca şehriye eklenir ve şehriyeler şişene kadar pişirilir. Un ve yoğurt karıştırılır, kaynayan çorbanın suyundan bir kepçe alınarak yoğurtlu karışıma eklenerek karıştırılır. Devamlı karıştırılarak yavaş yavaş kaynayan tencereye eklenir ve birkaç dakika kaynatılır. Bir tavada tereyağı eritilir, nane eklenip kavrulur ve çorbaya eklenir. Tuzu ayarlanıp servis edilir.
Afiyet olsun.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder