Malzemeler :
- 3 su bardağı Hindistan cevizi
- 1 su bardağı şeker
- 2 yemek kaşığı un
- Yarım çay kaşığı kabartma tozu
- 1 adet yumurta
- 1/3 su bardağı süt
- Yarım çay kaşığı vanilya
- 1 su bardağı parça bitter çikolata
- 2 çay kaşığı zeytinyağı (Kullanmadım.)
Yapılışı :
Un, kabartma tozu ve vanilyayı bir karıştırma kabına elenir. Süt, şeker ve yumurta derin bir karıştırma kabına alınarak çırpılır. Unlu karışım üzerine eklenerek bir spatula yardımıyla karıştırılır. Hindistan cevizini eklenerek karıştırmaya devam edilir. Hazırlanan karışımdan istenilen büyüklükte parçalar kopartılıp şekil verilir ve yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizilir. Önceden ısıtılmış 160 derece fırında 15-20 dakika pişirilir. çikolata benmari usulü eritilir. Pişen kurabiyelerin bir ucu çikolataya batırılıp isteğe göre dövülmüş ceviz, fıstık, vb. bulanır.. çikolata donduktan sonra servis yapılır.
Afiyet olsun.
Kaynak : Lezzet Dergisi
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder