4 adet yumurta
1 su bardağı rendelenmiş havuç
1,5 su bardağı toz şeker
1 çay bardağı sıvı yağ
2 su bardağı un
1 su bardağı iri kırılmış ceviz
6-7 adet kuru incir
1 kahve fincanı kuru üzüm
1 tatlı kaşığı tarçın
1 çimdik toz karanfil
1 paket kabartma tozu
Yapılışı :
Yumurtalar ve tozşeker mikser ile krema kıvamına gelinceye kadar çırpılır. Rendelenmiş havuç, ceviz ve sıvıyağ eklenip karıştırılır. Un, tarçın, toz karanfil ve kabartma tozu birlikte elenerek karışıma eklenip hamur pürüzüz oluncaya kadar karıştırılır. Küp şeklinde doğranmış incir ve kuru üzüm eklenir. Yağlanmış kek kalıbına dökülerek 160 derece fırında keke batırılan kürdan kuru çıkıncaya kadar pişirilir. Soğuyunca kalıptan çıkarılır ve üzerine pudra şekeri elenir. Dilimlenerek servis yapılır.
Afiyet olsun.