Aldığım istiridye mantarı ile "ne yapabilirim" diye nette dolaşırken bu tarife rastladım, hemen ölçülerini kendime göre ayarlayarak denedim. Tarifi gördüğüm site benim de tariflerimi izinsiz yayınlayan bir site olduğu için tarifin kime ait olduğunu araştırdım ve evcini'ne ait olduğunu öğrendim. Bu nefis tarif için kendisine teşekkür ediyorum. (http://www.evcini.com/2005/10/_i.html)
Malzemeler:
1.5 yemek kaşığı un (2,5 yemek kaşığı kullandım)
yarım fincan sıvıyağ
çok küçükse 7-8 adet, büyükse 3 adet istridye mantarı (5-6 adet büyük boy kullandım)
2 diş sarmısak
1 fincan sirke
1 çay kaşığı toz kırmızı biber
1 yemek kaşığı tereyağ
2 su bardağı et suyu (2 su bardağı et suyu + 3 su bardağı su kullandım)
Yapılışı:
istridye mantarlarının sapı atılıp geri kalanı küçük küpler halinde doğranır. Bir tencereye sıvı yağı alınıp ısıtılır, un eklenip ve hafif rengini değiştirip kokusu çıkana kadar kavrulur, et suyu eklenir. Kaynayınca doğranan mantarlar eklenir ve yumuşayana kadar haşlanır. Gerekirse kıvamını ayarlamak için sıcak su eklenir. Tuzu ayarlanıp ocak kapatılır. Bir tavada tereyağı eritilir ve kırmızı biberi eklenip, ocaktan alınır. Sarımsaklar bir miktar tuzla ezilir ve sirkeyle karıştırılır. Çorba kaselere paylaştırılır; üzerine kırmızı biberli yağ gezdirilir. En son olarak sarımsaklı sostan eklenerek servis yapılır.
Afiyet olsun.
4 yorum:
Canım ellerine sağlık mantar çorba
sını çok severim.Hayırlı cumalar sevgiler.
Mis gibi sıcacık bir çorba olmuş, ellerinize sağlık
mmımmm enfes olmuş.ellerinize sağlık.sevgiler.
Sabahtan beri sadce meyva tedim ve açlıktan ölüyorum..
Nasıl eçkti bir bilsen..
Ellerine sağlık canım..
Yorum Gönder