Disable Copy And Past

21 Şubat 2012 Salı

Ispanaklı Börek



Malzemeler :
2 adet yumurta (birinin sarısı üzeri için ayrılacak)
1 su bardağı yoğurt
1 su bardağı sıvı yağ
1 paket kabartma tozu
1,5-2 tatlı kaşığı tuz
aldığı kadar un
İçine;
750 gr. ayıklanıp yıkanmış ıspanak
1 adet kuru soğan
1 tatlı kaşığı salça
tuz, karabiber, kırmızı pulbiber
1 yemek kaşığı sıvı yağ
Yapılışı :
Yıkanıp süzülmüş ıspanak yaprakları doğranır. (Kök kısımlarını yemeklerde değerlendirebilirsiniz.) Soğan doğranıp tuzla iyice ovulur. Doğranmış ıspanak, salça, yağ ve baharatlar eklenir; iyice karıştırılır. (Ispanakları pişirmeye gerek kalmıyor)
Bir kaba yoğurt ve sıvı yağ alınır. Yumurtalardan birinin sarısı üzerine sürmek için ayrılır, kalanı yağ-yoğurt karışımına eklenir. Kabartma tozu ve aldığı kadar un eklenip kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edinceye kadar yoğrulur. Hazırlanan hamur 5 eşit bezeye bölünür. Bezelerden her biri oklava ile açılabildiği kadar, dikdörtgen şeklinde açılır. (Fazla ince olmasına gerek yok) Her yerine dağılacak şekilde ıspanaklı harç serpilir. Rulo şeklinde katlanır; yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizilir. Üzerine yumurta sarısı sürülüp; isteğe göre susam, çörek otu serpilir. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında pişirilir. Dilimlenerek servis yapılır.
Afiyet olsun.

7 yorum:

Unknown dedi ki...

çok severim ,ellerinize sağlık..sevgiler...

SeViL ( sevdalitatlar ) dedi ki...

Harıka sevdiğim lezzet tam da karsım da..
Ellerıne sağlık.

Nuray dedi ki...

herkesin sevebileceği harika bir börek.ellerinize sağlık..

umutluhayat dedi ki...

ıspanaklı börekleri çok severim.hele de sizin yaptığınız gibi el açmasıysa tadına doyulmaz.ellerinize sağlık.

anne eli gibi dedi ki...

nasıl güzel görünüyor,ama ben daha kahvaltı yapmadım ve hiç börek yapmakistemiyorum şuan:)
ellerine sağlık...

Unknown dedi ki...

Tabağıyla alıp kaçıyorum akşam yemeğim yok..
Nefiss görünüyor canım..
Ellerine sağlık.

Unknown dedi ki...

ellerinize sağlık,börek çok güzel olmuş.cuma gün misafirlerime yapmak istiyorum 2 sorum olacak yardımcı olursanız sevinirim.1.hamuru rulo haline getirdikten sonra dilimliyormuyuz yoksa piştikten sonramı dilimliyoruz.2.akşamdan hazırlasak dolapta bekletsek servisten hemen önce pişirsek olurmu?teşekkür ederim.