Herkesin bildiği irmik tatlısı. İftarda canım serin ve hafif bir tatlı isteyince evde bulabildiğim malzemelerle bu tatlı (pasta) ortaya çıktı.
Malzemeler :
9 yemek kaşığı irmik
12 yemek kaşığı toz şeker
1 litre süt
1 yemek kaşığı yumuşak margarin
1 adet limonun rendelenmiş kabuğu
1 paket vanilya
Üzerine;
1 paket Dr. Oetker vanilyalı dolgu kreması (Evde pişireceğiniz bir krema da olabilir.)
3 çay bardağı soğuk süt
1 paket tart jöle
2 adet şeftali
üzüm taneleri
toz fıstık
Yapılışı :
Bir tencereye toz şeker ve irmik alınır, süt ve limon kabuğu rendesi eklenip karıştırılarak pişirilir. Kaynamaya başlayınca margarin ve vanilya eklenir. Koyu bir muhallebi kıvamına gelince tencere ocaktan alınır. Bir tart kalıbına ya da yuvarlak bir fırın kabına dökülür, kaşıkla üzeri düzeltilir, soğumaya bırakılır. Dolgu kreması üzerindeki tarife göre hazırlanıp, soğuyan irmik tatlısının üzerine yayılır. Üzerine dilimlenmiş şeftaliler ve istenilen meyveler dizilir.
Tart jöle paketin üstündeki tarife göre hazırlanır. Ortadan başlanarak meyvelerin üzerine dökülür. Toz fıstıkla süslenir ve buzdolabında dinlendirilir. Dilimlenip soğuk olarak servis yapılır.
Afiyet olsun.
Malzemeler :
9 yemek kaşığı irmik
12 yemek kaşığı toz şeker
1 litre süt
1 yemek kaşığı yumuşak margarin
1 adet limonun rendelenmiş kabuğu
1 paket vanilya
Üzerine;
1 paket Dr. Oetker vanilyalı dolgu kreması (Evde pişireceğiniz bir krema da olabilir.)
3 çay bardağı soğuk süt
1 paket tart jöle
2 adet şeftali
üzüm taneleri
toz fıstık
Yapılışı :
Bir tencereye toz şeker ve irmik alınır, süt ve limon kabuğu rendesi eklenip karıştırılarak pişirilir. Kaynamaya başlayınca margarin ve vanilya eklenir. Koyu bir muhallebi kıvamına gelince tencere ocaktan alınır. Bir tart kalıbına ya da yuvarlak bir fırın kabına dökülür, kaşıkla üzeri düzeltilir, soğumaya bırakılır. Dolgu kreması üzerindeki tarife göre hazırlanıp, soğuyan irmik tatlısının üzerine yayılır. Üzerine dilimlenmiş şeftaliler ve istenilen meyveler dizilir.
Tart jöle paketin üstündeki tarife göre hazırlanır. Ortadan başlanarak meyvelerin üzerine dökülür. Toz fıstıkla süslenir ve buzdolabında dinlendirilir. Dilimlenip soğuk olarak servis yapılır.
Afiyet olsun.