Malzemeler :
2 adet yumurta
1/2 su bardağı toz şeker
1 çay bardağı yoğurt
1/2 çay bardağı sıvı yağ
1 su bardağı Sinangil Tropik Aromalı Kek Unu ya da; (beyaz un+2 yemek kaşığı hindistancevizi rendesi+1/2 paket kabartma tozu)
yeterince frambuaz
Yapılışı :
Yumurtalar ve toz şeker mikser yardımıyla krema kıvamına gelinceye kadar çırpılır. Yoğurt ve sıvı yağ eklenip çırpmaya devam edilir. Kek unu eklenip yavaşça karıştırılır. Margarinle yağlanmış muffin kalıplarına ya da cupcake kağıtlarına paylaştırılır. Üzerlerine frambuazlar yerleştirilir. 150-160 derece fırında kürdan testi yapılarak pişirilir. Keke batırılan kürdan kuru çıkıyorsa pişmiş demektir. Soğuyunca kalıplardan çıkarılarak servis yapılır.
Afiyet olsun.
1 yorum:
Canım İrem prensesim çok şanslı bu
kadar hamarat bir annesi olduğu için:))Ellerine sağlık hepsi harika
sevgiler...
Yorum Gönder