Malzemeler :
4 adet yumurta
1-1,5 su bardağı toz şeker
1 çay bardağı süt
1 çay bardağı sıvı yağ
1 yemek kaşığı (tepeleme) yumuşak margarin
7-8 adet kuru kayısı
1 su bardağına yakın pirinç antepfıstığı
1 adet rendelenmiş havuç
1 tatlı kaşığı tarçın
1 paket kabartma tozu
2,5 su bardağı un
Yapılışı :
Kayısılar sıcak suda bir süre bekletilip, yumuşatılır ve küp şeklinde doğranır.
Yumurtalar ve toz şeker mikser yardımıyla krema kıvamına gelinceye kadar çırpılır. Süt ve sıvı yağ eklenip çırpılır. Havuç rendesi ve tarçın eklenip karıştırılır. Un ve kabartma tozu birlikte elenerek karışıma eklenir. Son olarak doğranmış kayısılar ve pirinç antepfıstığı eklenip, karıştırılır ve margarinle yağlanmış kek kalıbına dökülür. 150-160 derece fırında keke batırılan kürdan kuru çıkıncaya kadar pişirilir. Soğuyunca kalıptan çıkarılıp dilimlenerek servis yapılır.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder