Oktay Usta'dan denediğim bu tarifi de hamarat ablanın Maggi sponsorluğunda düzenlediği "fırında tavuk yemekleri yarışması"na gönderdim.
Malzemeler :
Malzemeler :
1kg. ıspanağın yaprak kısımları
350-400 gr. kuşbaşı doğranmış tavuk göğüs
2 adet kuru soğan
2 adet havuç
1 adet domates
isteğe göre 1 tatlı kaşığı domates salçası
sıvı yağ
tuz
Beşamel sos için:
1 yemek kaşığı margarin
2 yemek kaşığı un
2, 5 su bardağı süt
1 yemek kaşığı margarin
2 yemek kaşığı un
2, 5 su bardağı süt
Üzerine ;
rendelenmiş kaşar peyniri
Yapılışı :
Soğanlar yemeklik doğranıp, sıvı yağda pembeleştirlir. Kuşbaşı doğranmış tavuk da tencereye alınarak kavrulur. Üzerine kabukları soyularak küp doğranmış domatesler eklenir. Bir süre pişirildikten sonra ıspanak yaprakları tencereye ilave edilerek bir süre sotelenir. İsteğe göre salça eklenip, tuzu ayarlanır. Ocak kapatılır. Havuçlar temizlenerek verev şekilde dilimlenir. Bir tencereye alınarak biraz diri kalacak şekilde haşlanır. Pişen ıspanaklı karışım bir fırın kabına yayılır. Üzerine haşlanmış havuçlar dizilir.
Başka bir tencerede 1 yemek kaşığı margarin eritilir. 2 yemek kaşığı un eklenip, unun rengi hafif dönünceye kadar kavrulur. 2,5 su bardağı süt eklenip hızlıca karıştırılır. Kaynamaya başlayınca tuzu ayarlanır. Muhallebi kıvamına gelince ocaktan alınıp havuçların üzerini örtecek şekilde tepsiye yayılır. Üzerine rendelenmiş kaşar peyniri serpilerek, önceden ısıtılmış orta ısılı fırında kaşar eriyip kızarıncaya kadar pişirilir. Sıcak olarak servis yapılır.
Afiyet olsun.