Disable Copy And Past

6 Haziran 2008 Cuma

Toledo Salatası


Malzemeler :

1 paket Akdeniz yeşilliği

Yarım demet roka

1 adet kırmızı biber

1 adet sarı biber

1 çay bardağı haşlanmış mısır

2 yemek kaşığı siyah zeytin

2 yemek kaşığı rende kaşar


Sos için :

sirke, limon suyu, zeytinyağ ve tuz


Yapılışı :

Akdeniz yeşilliği ve roka yıkanıp, süzülür. Yeşillikler elle parçalanarak salata tabağına karışık olarak yerleştirilir. Mısır, zeytin, halka doğranmış kırmızı ve sarı biber ilave edilir. Rendelenmiş kaşar peyniri ile süslenir. Sos malzemeleri küçük bir kasede çırpılarak salatanın üstüne dökülür.

Şeftalili ve Çikolatalı Muffin

Bu tarifi ufuk 'da gördüm. Evdeki şeftalileri değerlendirmek için yaptım. İrem çok beğendi. Muffinlerimiz beslenme çantasındaki yerini aldı. Bakalım sıra arkadaşı (Yeliz) da beğenecek mi? (Beğendiklerinin tarifini, annesine yaptırmak için istiyor.)

Şeftalili ve Çikolatalı Muffin

Malzemeler :

2 yumurta

1 su bardağı şeker

125 gr tereyağı( oda sıcaklığında )

1 su bardağı süt

1 adet limonun rendelenmiş kabuğu

1 paket vanilya

1 paket kabartma tozu

3 su bardağı un

2 adet soyulmuş ve küp şeklinde doğranmış şeftali

1/2 su bardağı kadar parça çikolata

Yapılışı :

Yağ ve şeker krema kıvamına gelinceye kadar çırpılır. Yumurtalar ve süt eklenerek çırpmaya devam edilir. Kabartma tozu, vanilya ve un elenerek karışıma katılır ve iyice çırpılır. Son olarak limon kabuğu rendesi ve küp küp doğranmış şeftali de karışıma katılıp, tahta bir kaşık yardımı ile karıştırılır ve muffin kalıplarına yerleştirilen, muffin kağıtlarına paylaştırılır. Üstlerine parça çikolatalar da yerleştirildikten sonra önceden ısıtılmış 180 derecede fırında pişirilir.
Afiyet olsun.

5 Haziran 2008 Perşembe

Gondol Köfte


Malzemeler :

500gr. kıyma

3 Dilim bayat ekmek içi

1 adet orta boy soğan

tuz, karabiber, köfte baharatı

bir tutam maydanoz

10 Tane mantar

1 adet orta boy soğan

2 çorba kaşığı sıvı yağ

2 adet Domates

4 adet sivri biber

yeteri kadar su

salça

kaşar peyniri

Yapılışı:
Kıymaya rendelenmiş soğan, ekmek içi, tuz, karabiber, köfte baharatı eklenerek yoğrulur. İyice özleşen kıymadan parçalar kopartılıp, elde yuvarlanır. Ortası çukurlaştırılıp, gondol şekli verilir. Hazırlanan köfteler fırında yarı ayrıya pişirilir.

İnce doğranmış soğanlar sıvı yağda pembeleştirilir, dilimlenmiş mantarlar ilave edilir. Mantarlar suyunu bırakıp çekinde ince doğranmış biberler ve küp küp kesilmiş domatesler eklenir. Tuzu ayarlanıp, biraz su ilavesiyle pişirilir.
Yarım pişmiş köfteler fırından alınarak çukur kısımlarına mantarlı harçtan doldurulur. Üzerlerine kaşar dilimi yerleştirilir. (Köftelerin arasına domates, biber koyabilirsiniz.) Salçalı su hazırlanarak tepsiye dökülür, kaşar eriyip pembeleşinceye kadar fırında pişirilir.
Afiyet olsun.

Kabak Salatası




Malzemeler :
1 kg. dolmalık kabak
1 demet dereotu
1 çay bardağı ceviz
yoğurt
2 kaşık mayonez
1-2 diş sarımsak
sıvı yağ
tuz

Yapılışı :

Kabaklar yıkanıp, soyulduktan sonra rendelenip suyu sıkılır. Dereotu ayıklanır, sapları doğranır. Tencereye sıvı yağ alınıp, dereotu sapları biraz yağda çevrilir. Kabak rendesi eklenir. Tuzu ayarlanıp, kabaklar yumuşayıncaya kadar pişirilir. Soğuyan kabaklar bir salata tabağına yayılır. Üzerine dövülmüş ceviz serpilir. Mayonezli sarımsaklı yoğurtla salatanın üzeri kapatılır. Son olarak ince doğranmış dereotu serpilerek servis yapılır.

Afiyet olsun.

Mantarlı Et Sote


Malzemeler:

500 gr. kuşbaşı Et

400 gr. Mantar

2 adet Domates

1 adet Soğan

2 adet kırmızı biber

Sıvı yağ

tuz-karabiber

salça


Yapılışı:
Soğanlar ince ince doğranıp, pembeleşinceye kadar kavrulur. Doğranmış kırmızı biberler eklenir. Biraz karıştırdıktan sonra kuşbaşı etler tencereye alınır. Etler suyunu bırakıp çekinceye kadar kavrulur. Kavrulan etin üzerine küp doğranmış domates ve istenilen miktarda salça eklenir. Mantarlar yıkanıp büyüklüklerine göre ortadan ikiye ya da dörde bölünür. Tencereye alınıp, biraz daha kavrulur. Suyu ve tuzu ayarlanıp etler yumuşayıncaya kadar pişirilir.

Mantarlı Endivyen Salatası



Bu salatayı sevdamavisi'nde gördüm ve yaptım.

Malzemeler :
Endivyen
Haşlanmış mısır
Mantar
Taze nane
Maydanoz
Tuz
Limon
Zeytinyağı
Yapılışı :
Mantarlar yıkanıp limonlu suda haşlanır. Yumuşayınca ocaktan alınıp, soğuk sudan geçirilir ve ince ince dilimlenir. Endivyenler yıkanıp doğranır. Haşlanmış mısırlar, mantar, ince doğranmış taze nane ve maydonoz, endivyen bir karıştıma kabına alınıp üzerine zeytinyağı, tuz, limon suyu gezdirilip iyice karıştırılır.
Afiyet olsun.

Porselen Demlik Çay Saati 24


Bu kurabiyeleri "Porselen Demlik Çay Saati 24" etkinliği için Keyifli mutfağım arkadaşımıza gönderiyorum.

Gül Kurabiye

Malzemeler :
125 gr oda sıcaklığında margarin
½ çay bardağı sıvıyağ
2 çay bardağı pudra şekeri
1 yumurta
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
kırmızı gıda boyası
aldığı kadar un

Gıda boyası hariç tüm malzeme karıştırılarak kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yoğrulur. Hamur ikiye bölünür. Yarısı gıda boyası ile yoğrulur. Hamur oklava ile ayrı ayrı ince olarak açılır. Açılan hamurlar çay bardağıyla kesilir. Elde edilen yuvarlaklar beşli gruplar halinde, yuvarlakların yarısı diğerinin üstüne gelecek şekilde dizilir. Grubun başından başlanarak yuvarlanır. Ortasında ikiye kesilir. Gül şekli verilir. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında sade hamurların rengi beyaz kalacak şekilde pişirilir. (Piştiğini anlamak için kurabiyelerin altını kontrol edebilirsiniz.)

Afiyet olsun.

4 Haziran 2008 Çarşamba

Köfteli Ali Nazik Kebabı


Köfteli Ali Nazik Kebabı
Malzemeler :
3 adet patlıcan
300 gr. kıyma
2 çorba kaşığı sıvı yağ
3 adet yeşil biber
2 adet domates
1/2 adet limonun suyu
2 diş sarımsak
1 dilim bayat ekmek
1 tutam maydanoz
500 gr. yoğurt
tereyağı
pulbiber, karabiber
tuz ve kimyon

Yapılışı :
Önce patlıcanlar közlenip, kabukları soyulur ve limonlu suda bekletilir. Bu arada kıymaya tuz,baharatlar ile dövülmüş sarımsak, ekmek rendesi ve kıyılmış maydanoz eklenip, yoğrulur. Fındıktan daha büyük köfteler hazırlanıp az yağla teflon tavada kızartılır. Köfteler kızarınca iri doğranmış biberler ve halka halka dilimlenmiş domatesler de hafif kızartılır. Köfteler biber ve domateslerle birlikte şişe takılır. Patlıcanlar ince kıyılıp, içine sarımsaklı yoğurt eklenip iyice karıştırılır. Servis tabağına alınan patlıcanları üzerine köfte şişleri yerleştirilir. Son olarak pulbiber tereyağında yakılarak, yemeğin üzerine gezdirilir. Sıcak olarak servis yapılır.

Afiyet olsun.

Mısırlı, Yoğurtlu Tavuk Salatası


Mısırlı Yoğurtlu Tavuk Salatası

Malzemeler :
300gr. kuşbaşı doğranmış tavuk
6 adet kornişon turşusu
1 kutu (orta boy) mısır
1 çorba kasesi yoğurt
1 çorba kaşığı mayonez
1 tutam dereotu
1 tutam maydanoz
1 diş sarımsak
½ göbek salata
Tuz

Yapılışı :
Önce kuşbaşı doğranmış tavuklar haşlanıp, soğutulur. Göbek salata iri olarak doğranır. Karıştırma kabına tavuklar, göbek salata, küçük doğranmış kornişon turşusu, maydanoz, dereotu, mısır alınarak, harmanlanır. Ayrı bir kasede yoğurt, mayonez ve sarımsak karıştırılarak sos hazırlanır. Servisten hemen önce bütün malzeme birlikte karıştırılır, uygun malzeme ile süslenerek servis yapılır.

Not :Yoğurt salatayı sulandırdığı için yoğurtlu sosu servisten hemen önce koymak gerekiyor.

Afiyet olsun.

Kuş Yuvası Böreği




Kuş Yuvası Böreği (4 kişilik)

Malzemeler :

2 adet yufka
½ su bardağı süt
2 çorba kaşığı yoğurt
2 adet yumurta
½ kahve fincanı sıvı yağ
3-4 adet sosis
3-4 adet sivri biber
2 adet domates
100 gr. rendelenmiş kaşar peyniri
1 yumurta sarısı
tuz

Yapılışı :
1 adet yumurta, süt, sıvı yağ ve yoğurt çırpılarak, sos hazırlanır. İç malzeme için domates ve biber küçük küçük doğranır, sosisler halka halka dilimlenir. 1 adet yumurta kırılarak malzemeler karıştırılır, bir çimdik tuz atılır. Yufkalar 4 eşit üçgene bölünür. Üzerine hazırlanan sostan fırça ile sürülür. Geniş, kenarından rulo yapmaya başlanır. Üçgen yufkanın yarısına gelindiğinde, sivri uç içe doğru katlanır. Rulo kendi etrafında döndürülerek ortası boş çanak şekli verilir. Karıştırılan iç malzeme bu boşluklara yerleştirilir. Üzerine kaşar rendesi serpilir. Böreğin kenarlarına yumurta sarısı sürülerek, 180 derece fırında kızarıncaya kadar pişirilir.

Afiyet olsun.