Malzemeler :
Hamuru için;
125 gr tere yağı veya margarin
1 çay bardağı sıvı yağ
2 yemek kaşığı nişasta
1 yumurta sarısı içine (akı dışına)
1 paket kabartma tozu
3 yemek kaşığı yoğurt
3 su bardağı kadar un
İçi için malzemeler;
4 orta boy haşlanmış patates
1 büyük soğan
2 tane kırmızı biber
Bir miktar sıvı yağ
Tuz
Karabiber
Oda ısısında yumuşamış tere yağı yoğurma kabına alınır. Üzerine
yumurta sarısı, yoğurt, sıvı yağ, nişasta eklenip yoğrulur. Kabartma tozu ve kontrollü şekilde un eklenip ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edinceye kadar yoğrulur. Üzerine streç film sarıp 15 dakika bekletilir. Bu arada iç malzemesi hazırlanır.
Soğan ve kırmızı biber minik minik doğranır; sıvı yağda
çok az kavrulur. Haşlanmış patatesler rendelenip soğan ve biberin üzerine
eklenir, tekrar kavrulur. Daha sonra üzerine 1 çay kaşığı karabiber, 1 tatlı
kaşığı tuz ilave edilip kenarda soğutulur. Tezgahın üzerine streç film serilir; hamur yarım cm kalınlığında merdaneyle dikdörtgen şeklinde açılır. Kavrulan patatesli harç açılan hamurun her yerine yayılır. Rulo yapılıp streç filme sarılır ve buzlukta 4 saat kadar bekletilir. Daha sonra 1 cm
kalınlığında kesilerek dilimlenir. Dış kısımları önce yumurta akına daha sonra susam ve
çörek otu karışımına bulanır. 180 dereceli fırında üzeri pembeleşinceye kadar
pişirilir.
Afiyet Şifa Olsun…
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder