Disable Copy And Past

16 Mayıs 2019 Perşembe

Çikolatalı Poğaça




Malzemeler :
1 su bardağı ılık süt
Yarım çay bardağı toz şeker
1 paket kuru (instant) maya (11 gr.)
1 paket vanilya
1 yumurta beyazı (sarısı üzerine)
1 çay kaşığı kadar tuz
3-3.5 su bardağı kadar un
1 dolu yemek kaşığı yumuşamış tereyağı
İçi için; kahvaltılık sürülebilir çikolata (çokokrem, nutella, vb.)
Üzeri için; 1 yumurta sarısı ve 1 tatlı kaşığı süt karışımı.

Yapılışı :
Ilık süt yoğurma kabına alınır, şeker ve instant maya eklenip karıştırılır. Üzerine yumurta akı, vanilya, tuz ve un eklenip yoğrulur. Yoğrulan hamura tereyağı eklenip tere yağını hamura iyice yedirinceye kadar (5 dakika) yoğrulur. Üzeri örtülerek yaklaşık 45 dakika kadar ılık bir ortamda mayalanması için bekletilir. Mayalanan hamur tekrar yoğrularak havası alınır, istenilen büyüklükte bezelere bölünür. (Ben 8 adet beze yaptım, orjinal tarifte 3 beze yapılmıştı.) Hazırlanan bezeler merdane ile biraz açılır, ortasına istenilen miktarda sürülebilir çikolata yerleştirilir. (1 tatlı kaşığı kullandım) Hamurun kenarları ortaya doğru toplanıp kapatılır. Elde hafif yuvarlanıp poğaça şekli verilir, kapatılan yerleri alta gelecek şekilde yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizilir. 30 dakika tepside mayalanması iin bekletilir. Üzerine fırça ile yumurta sarısı süt karışımı sürülür. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişirilir.

Afiyet olsun.
Tarif için paçika'nın mutfağı'na teşekkürler.

Hiç yorum yok: