Disable Copy And Past

28 Mayıs 2019 Salı

Milföy Hamurundan Pide





Malzemeler :
3-4 adet ikili milföy (paketten çıkan dikdörtgen haliyle kullanılacak, karelere bölünmeyecek)
200 gr kıyma
1 adet soğan
1 adet yeşil biber 
1 adet domates
1 tutam maydanoz
Tuz, karabiber, kırmızı pulbiber
1 tatlı kaşığı salça (domates-biber karışık)

İsteğe göre üzerine;
Kaşar rendesi
pide sayısı kadar yumurta (küçük boy)

Yapılışı :
Kabukları soyulup dörde bölünen domates-soğan, çekirdekleri çıkarılmış biber ve maydanoz robota alınıp çekilir. Kıyma, baharatla ve tuz eklenip iyice karışıncaya kadar robotta çekilir.
İkili milföy hamuru un yardımıyla enine boyuna açılıp biraz büyütülür. Ortasına kıymalı karışım konulup yayılır, kenarları katlanıp pide şekli verilir. Katlanan kenarlarına yumurta sarısı sürülüp 180 derece fırında yaklaşık 20 dakika pişirilir. İsteğe göre üzerine kaşar rendesi eklenir, yumurta kırılıp tekrar fırına verilerek 5 dakika daha pişirilir.

Dilerseniz milföyü karelerine bölüp minik pideler de yapabilirsiniz.
Afiyet olsun 

Hiç yorum yok: