Disable Copy And Past

30 Mayıs 2019 Perşembe

Kekikli Kremalı Tavuk




Malzemeler : (2-3 kişilik)
600 gr tavuk göğsü (kuşbaşı doğranmış)
1 çay bardağı sıvı krema
tuz

Marine için :
1 tatlı kaşığı kekik
3 yemek kaşığı zeytinyağı
1 çay kaşığı pul biber
1 adet küçük soğan

Makarna için;
Yarım paket kalem makarna
2 yemek kaşığı sıvı yağ
1 çay bardağı sıvı krema
1 çay kaşığı (silme) zerdeçal
1 çay kaşığı kekik
karabiber, tuz
Yapılışı :
Kuşbaşı doğranmış tavuk eti, rendelenmiş soğan, kekik, pul biber bir kaba alınıp karıştırılır. Üzeri örtülerek buzdolabına kaldırılır ve 2 saat kadar bekletilir.
Makarna kaynayan tuzlu suya atılıp 10-12 dakika haşlanır. Üzerine soğuk su dökülür ve süzülür. Bir tencereye 2 yemek kaşığı sıvı yağ alınıp ısıtılır, üzerine krema dökülür. Krema ısınmaya başlayınca zerdeçal, karabiber ve kekik eklenir. Süzülen makarna kremalı sosa eklenip karıştırılır.
Yapışmaz yüzeyli bir tava ocağa alınıp ısıtılır; marine edilen tavuklar birbirine değmeyecek şekilde tavaya yerleştirilir. Tavuklar alt üst edilerek mühürlenir. Mühürlenen tavuklar karıştırılarak 6-7 dakika daha pişirilir. Üzerine krema eklenip karıştırılır. Tuzu ayarlanıp kremayı çekinceye kadar pişirilir. Servis tabağına alınıp makarna ve yeşil salata ile servis yapılır.
Afiyet olsun.

Hiç yorum yok: