İftar telaşıyla pideleri biraz kalın açtım ama lezzeti yerinde ve yumuşacık pidelerim oldu. Denemeniz ve beğenmeniz dileğiyle...
Malzemeler;
Pide hamuru için;
20 gr yaş maya
1 + ¾ su bardağı ılık su
1 yemek kaşığı toz şeker
1 tepeleme yemek kaşığı yoğurt
1 yemek kaşığı ayçiçek yağı
4,5 – 5 su bardağı un
1 tutam tuz
1 yemek kaşığı tereyağı (piştikten sonra üzerine)
Pide hamuru için;
20 gr yaş maya
1 + ¾ su bardağı ılık su
1 yemek kaşığı toz şeker
1 tepeleme yemek kaşığı yoğurt
1 yemek kaşığı ayçiçek yağı
4,5 – 5 su bardağı un
1 tutam tuz
1 yemek kaşığı tereyağı (piştikten sonra üzerine)
Kavurmalı harç için;
300 gr hazır kavurma ( kabaca doğranmış)
1 su bardağı kaşar peyniri rendesi
300 gr hazır kavurma ( kabaca doğranmış)
1 su bardağı kaşar peyniri rendesi
Yapılışı :
Su, toz şeker ve maya bir kaba alınır, maya eriyinceye kadar karıştırılır. Ardından yoğurt ve ayçiçek yağı eklenip karıştırılır.
Un derin bir karıştırma kabına alınır, ortası havuz gibi açılır, mayalı karışım ilave edilerek önce bir çatal yardımıyla karıştırılır. Un ve mayalı karışım biraz karışınca tuz eklenip yoğrulur. Gerekirse biraz daha un eklenir. Hamurun üzeri örtülür ve ılık bir ortamda 45-60 dakika mayalanması için bekletilir.Hamur yeteri kadar mayalandığında, yuvarlak bir pide şeklinde açılır, içerisine kavurma ve kaşar peynirleri serpiştirilir. (Ben üzerine domates biber dilimleri de dizdim, kavurmanın ağırlığın alması için)
Su, toz şeker ve maya bir kaba alınır, maya eriyinceye kadar karıştırılır. Ardından yoğurt ve ayçiçek yağı eklenip karıştırılır.
Un derin bir karıştırma kabına alınır, ortası havuz gibi açılır, mayalı karışım ilave edilerek önce bir çatal yardımıyla karıştırılır. Un ve mayalı karışım biraz karışınca tuz eklenip yoğrulur. Gerekirse biraz daha un eklenir. Hamurun üzeri örtülür ve ılık bir ortamda 45-60 dakika mayalanması için bekletilir.Hamur yeteri kadar mayalandığında, yuvarlak bir pide şeklinde açılır, içerisine kavurma ve kaşar peynirleri serpiştirilir. (Ben üzerine domates biber dilimleri de dizdim, kavurmanın ağırlığın alması için)
Fırın tepsisi boş olarak 200 derecede önceden ısıtılmış fırına verilerek ısıtılır. Pideler ısıtılmış tepsiye yerleştirilip 20 – 25 dakika pişirilir.
Pideler fırından alındıktan sonra içine 1 tatlı kaşığı tere yağı parça parça ilave edilir. Dilimlenerek servis yapılır.
Pideler fırından alındıktan sonra içine 1 tatlı kaşığı tere yağı parça parça ilave edilir. Dilimlenerek servis yapılır.
Not:
Dilerseniz pidenizin üzerine yumurta da kırabilirsiniz.Ben pideleri 10 dakika pişirdikten sonra yumurta kırıp tekrar fırına koydum.
Tarif için Arda Türkmen'e teşekkürler.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder