Malzemeler :
Şerbet için;
3 su bardağı toz şeker
3 su bardağı su
Bir kaç damla limon suyu
Hamur için;
150 gr oda sıcaklığında yumuşamış tereyağı
Yarım çay bardağı sıvı yağ
Yarım çay bardağı pudra
şekeri
Yarım su bardağı irmik
2 yumurtanın beyazı (yumurta büyük boy ise 1 yumurta yeterli)
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
3 su bardağı un
Üzeri için; 2 yumurtanın
sarısı(yumurta büyükse 1 yumurta sarısı), Yarım çay kaşığı pudra şekeri Yarım çay kaşığı kakao
Yapılışı :
Su ve toz şeker 1 tencereye alınıp 10 dakika kaynatılır, birkaç damla limon suyu eklenip 1-2 dakika daha ocakta tutulur. Sonra bir kenara alınıp soğumaya bırakılır.
Yoğurma kabına tere yağı, sıvı yağ, yumurta, pudra şekeri, irmik alınıp karıştırılır. Vanilya, kabartma tozu ve kontrollü şekilde un eklenip yoğrulur. (Ben 2,5 su bardağı un kullandım)
Hamurdan parçalar kopartılıp oval ya da yuvarlak şekilde
yuvarlanarak şekerpare şekli verilir. yumurta sarısı,yarım çay kaşığı
pudra şekeri, yarım çay kaşığı kakao karıştırılıp fırça ile şekerparenin üzerine
sürülür. Çatalla çizilerek şekil
verilir. Isıtılmış 180 derece fırında kızarıncaya kadar pişirilir. Sıcak
tatlının üzerine soğuk şerbet gezdirilir. 1 saat dinlendirilip servis yapılır.
Afiyet olsun.
Kaynak : Paçikanın mutfağı
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder