Disable Copy And Past

16 Ocak 2018 Salı

Tahinli Brownie



Tarif bulutağacı 'ndan. En küçük kare borcam tepsiye yaptım; biraz kalın oldu, düzgün dilimlenmedi. Tekrar yaptığımdan biraz daha büyük bir tepsi kullanacağım.

Malzemeler :
150 gr tere yağı
150 gr bitter cikolata
4 yumurta (200 gr)
400 gr. toz seker (2 su bardağından biraz eksik kullandım.)
1/4 cay kaşığı deniz tuzu
1 cay kaşığı vanilya özütü (1 paket vanilya kullandım)
1/2 su bardağı kakao (50 gr)
3/4 bardak un (90 gr,) 
1  su bardağı tahin 
4 yemek kaşığı pudra şekeri
1 cay kaşığı iri çekilmis deniz tuzu


Yapilisi

Tahin ve pudra şekerini küçük bir kapta iyice karıştırılır.

Un, kakao ve 1/4 cay kaşığı deniz tuzu büyük bir kasede karıştırılır. 

Tere yağı ve çikolata mikrodalga fırın veya benmari yöntemi ile eritilir, homojen bir karışım oluncaya kadar karıştırılır. Şeker eklenip 1-2 dakika mikser ile yavaş devirde çırpılır. Vanilya eklenir. Yumurtalar teker teker eklenip iyice karıştırılır. (Tel çırpıcı ile) Unlu karışım da eklenip tahta kaşık yardımı ile topaksız bir karışım elde edinceye kadar karıştırılır. Yağlı kağıt serilmiş 25 cm. lik kare bir tepsiye dökülüp üzeri düzeltilir. Pudra şekeri ile karıştırılan tahinli karışım kek hamurunun üzerine gezdirilir.Bir çatal yardımı ile hafifçe, dibe değdirmeden alt üst edilir. Üzerine 1 çay kaşığı kadar deniz tuzu serpilir. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 30-35 dakika pişirilir. Oda sıcaklığına gelince buzdolabına kaldırılır. Buzdolabında 1-2 saat dinlendirilip dilimlenerek servis yapılır.

Afiyet olsun.

1 yorum:

Özgen dedi ki...

Nefis olmuş gerçekten bayıldım ellerine sağlık sevgiler