Disable Copy And Past

1 Mart 2017 Çarşamba

İncir Kurabiye




Daha önce yayınladığım incirli kurabiye tarifiyle aynı, şekli değişik.

Malzemeler :
Hamuru için;

200 gram oda ısısında tereyağı

1 çay bardağı sıvı yağ

Yarım çay bardağı toz şeker

1 yemek kaşığı yoğurt

1 paket vanilya

1 adet yumurta

Aldığı kadar un


İçine ;
8-9 adet incir
2-3 yemek kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı tereyağı
Yarım su bardağı su
1 çay bardağı iri çekilmiş ceviz
Yapılışı :
İncirler küçük küçük doğranıp bir tencereye alınır; su şeker ve tereyağı eklenip suyunu çekinceye kadar pişirilir. Soğuyunca cevizler eklenir.
Un hariç hamur için verilen malzemeler yoğurma kabına alınıp iyice karıştırılır. Kontrollü şekilde un eklenip ele yapışmayan, yumuşak bir hamur elde edinceye kadar yoğrulur.
Hamurdan ceviz büyüklüğünde parça koparılır, avuç içinde açılır; incirli harç yerleştirilip kapatılır. Bir poşetin üzerine konulur ve poşetin uçları ortada toplanıp hamur biraz sıkıştırılır, hafifçe burularak incir şekli alması sağlanır. Hazırlanan kurabiyeler yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizilir. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında hafif pembeleşinceye kadar pişirilir. Soğuyunca pudra şekeri elenerek servis yapılır.
Afiyet olsun.





1 yorum:

EMİNE ÖZTÜRK dedi ki...

harika bir görüntü... :)