Disable Copy And Past
3 Mart 2017 Cuma
Hingel
Malzemeler : (4 kişilik)
1 adet yumurta
2 su bardağı un
1,5 çay kaşığı tuz
yeterince su
İçine :
200 gr. kıyma
1 adet kuru soğan
bir tutam maydanoz
tuz, karabiber, pul biber
Servis için;
yoğurt
1-2 diş sarımsak
1-2 kaşık tere yağı
1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
Yapılışı:
Un yoğurma kabına alınır, ortası havuz gibi açılır. Üzerine bir yumurta kırılır. Tuz eklenip yeterince su ilavesiyle sert bir hamur yoğrulur. Üzeri örtülüp 30 dakika kadar dinlenmeye bırakılır.
Kıymanın içine rendelenmiş soğan, ince kıyılmış maydanoz, tuz ve baharatlar eklenip iyice karıştırılır.
Dinlenen hamurdan beze kopartılıp açılabildiği kadar oklava ile açılır. Su bardağı yardımı ile yuvarlak parçalar kesilir. Kesilen yuvarlağın ortasına kıymalı harç yerleştirilir. Hamurun uçları ortaya doğru getirilir. Sağ ucu parmaklar arasında bastırılıp yapıştırılır, sola doğru itilip yandaki hamurlar pileli şekilde ilk birleştirilen hamura yapıştırılır, tekrar sola doğru itilir. Mantı tamamen kapanıncaya kadar işleme devam edilir. (Anlatması çok zor; buradaki videodan izleyebilirsiniz.
http://www.dailymotion.com/video/x2h69r8)
Bütün malzeme bu şekilde hazırlandıktan sonra kaynamış tuzlu suya atılarak 20-25 dakika kadar pişirilir. Pişen hingel kezgir ile servis tabağına alınır, üzerine sarımsaklı yoğurt ve tereyağlı sos ile servis yapılır.
Afiyet olsun.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder