Disable Copy And Past
27 Mart 2017 Pazartesi
Havuçlu Kek
Bu keki kaç defa yaptım ama bir türlü lezzetine layık bir sunum hazırlayamadım:)) Son yaptığımda hamuru bir buçuk ölçek kullandım, (verdiğim tarif normal ölçü ) büyük boy dikdörtgen borcam tepside pişirdim, fotoğraftan anlaşılmasa da kare dilimler daha güzel oldu.
Malzemeler :
4 adet yumurta
1,5 su bardağı toz şeker
3 orta boy havucun rendesi
1 su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı iri dövülmüş ceviz
1,5 su bardağı un + 1/2 su bardağı tam buğday unu (köy unu kullandım)
1 tatlı kaşığı tarçın
1 çay kaşığı yeni bahar
1 çay kaşığı karbonat (silme
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
Yapılışı :
Yumurtalar kırılıp çırpma kabına alınır, toz şeker eklenip mikser ile şeker eriyinceye kadar çırpılır. Üzerine sıvı yağ ve havuç rendesi eklenip karıştırılır. Un, kabartma tozu, vanilya, tarçın, yeni bahar birlikte elenerek karışma eklenir ve mikserin yavaş devrinde çırpılır. İri dövülmüş cevizler de eklenip tahta kaşıkla karıştırılır. Hazırlanan hamur margarin ile yağlanmış kek kalıbına dökülür. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında 45 dakika pişirilir. Süre sonunda keke kürdan batırılarak pişip pişmediği kontrol edilir; kürdan kuru çıkıyorsa pişmiş demektir. Soğuyunca kalıptan çıkarılıp dilimlenerek servis edilir.
Afiyet olsun.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder