Malzemeler :
125 gr tereyağı ya da margarin
1 çay bardağı sıvı yağ
1-2 yemek kaşığı sirke
1 yemek kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı tuz(silme)
1 tatlı kaşığı mahlep
1 paket kabartma tozu
2 yemek kaşığı yoğurt
Aldığı kadar un
Üzerine:
1 tatlı kaşığı pekmez
1 çay bardağı su
Kavrulmuş susam, çörek otu
Yapılışı :
Oda sıcaklığında yumuşamış tere yağı yoğurma kabına alınır, diğer malzemeler eklenip karıştırılır. Aldığı kadar un eklenip ele yapışmayan, yumuşak bir hamur elde edinceye kadar yoğrulur. Hamurdan misket büyüklüğünde parçalar kopartılıp yuvarlanır.
Bir kasede su ve pekmez karıştırılır, susam ve çörek otu bir tabakta karıştırılır. (İsterseniz sadece susam da kullanabilirsiniz, ben hem susamlı, hem de susam-çörek otlu karışık yaptım.) Hazırlanan kurabiyeler önce pekmezli suya sonra susam-çörek otu karışımına bulanır. Önceden ısıtılmış 189 derece fırında yaklaşık 25 dakika kadar pişirilir. Soğuyunca servis yapılır.
Afiyet olsun.
Kaynak : nefisyemektarifleri.com
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder