Disable Copy And Past

22 Şubat 2017 Çarşamba

Tavuk Kalamar (Yalancı Kalamar)



Malzemeler :
700 gr. tavuk göğsü (parmak uzunluğunda, fazla kalın olmadan doğranmış)
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı kekik
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı köri
1 çay kaşığı sarımsak tozu
1 çay kaşığı kırmızı pul biber

Sos için;
1 adet yumurta
1 şişe soda (maden suyu)
1,5 çay kaşığı tuz
5 yemek kaşığı un
1 çay kaşığı karbonat

Yapılışı :
Tavuk etleri baharatlar ile harmanlanıp en az 1 saat buzdolabında dinlendirilir. Yumurta bir kaba kırılıp iyice çırpılır. Üzerine 1 şişe maden suyu dökülüp çırpmaya devam edilir. Tuz, karbonat ve un eklenip iyice karıştırılır. Hazırlanan sos tavuk etlerini üzerine dökülüp karıştırılır. Tavuk parçaları kızgın yağa atılıp arkalı-önlü iyice pişinceye kadar kızartılır. Kızaran tavuklar kağıt havlu üzerine alınıp fazla yağı süzülür. Sarımsaklı yoğurt eşliğinde sıcak olarak servis yapılır.

Afiyet olsun.

Kaynak : http://ye-mek.net

Hiç yorum yok: