Disable Copy And Past

9 Şubat 2017 Perşembe

Tahinli Un Helvası



Malzemeler :
100 gr. tereyağı
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı tahin
2 su bardağı un

Şerbeti için;
1,5 su bardağı toz şeker
1,5 su bardağı su
2 yemek kaşığı pekmez

Yapılışı :
Şeker, pekmez ve su bir tencereye alınıp karıştırılır. Kaynamaya başlayınca 3 dakika daha ocakta tutulup ocaktan alınır.
Geniş bir tencereye tereyağı ve sıvı yağ alınır. Tereyağı eriyince un eklenip sürekli karıştırılarak unun rengi sütlü kahverengi oluncaya kadar kavrulur. Kavrulan una tahin eklen,p karıştırılır. Şerbet de tencereye dökülür ve topaklanmaması için hızlıca karıştırılır. Karıştırarak 4-5 dakika daha kavrulur. Suyunu iyice çekince ocaktan alınıp sıcak ya da soğuk servis yapılır.

Afiyet olsun.

Kaynak : http://ye-mek.net



Hiç yorum yok: