Disable Copy And Past

16 Ekim 2014 Perşembe

Kanlıca Mantarı Kavurma ve kızartması


 
Çöpe attığım kaç kilo kanlıca mantarından sonra nihayet kurtsuz (az kurtlu) kanlıca mantarı bulabildim:)) Minik olanları iyice temizleyip kuruladıktan sonra kızgın yağda kızarttım; isterseniz una bulayarak da kızartabilirsiniz. Büyük boy olanları da çok az haşlayıp kavurdum.
 
Kanlıca Mantarı Kavurması
Malzemeler :
1 kg. kanlıca mantarı
1 adet büyük boy kuru soğan
1 adet kırmızı kapya biber
1 adet yeşil etli biber (köy biberi)
2-3 diş sarımsak
2-3 yemek kaşığı sıvı yağ
tuz
 
Yapılışı :
Kanlıca mantarı dikkatlice temizlenip iyice yıkanır ve istenilen büyüklükte doğranır; limonlu suda 5 dakika kadar haşlanır, suyu süzülür.
Soğan piyazlık doğranıp sıvı yağda rengi dönünceye kadar kavrulur; dilimlenmiş biberler ve ince kıyılmış sarımsaklar eklenip kavurmaya devam edilir. Son olarak mantar eklenip tuzu ayarlanır; bir süre daha pişirilip sıcak olarak servis yapılır.
 
Afiyet olsun.
 

1 yorum:

Nurşen Aksoy dedi ki...

Muhteşem görünüyorlar,ellerinize sağlık..AFİYET OLSUN..