Disable Copy And Past

16 Ekim 2014 Perşembe

Kanlıca Mantarlı Kapalı Pide





Malzemeler :
Hamur için;
4 su bardağı un
 
1 yemek kaşığı sıvı yağ
 
1 su bardağı süt
 
1 tatlı kaşığı tuz
 
1 tatlı kaşığı toz şeker
 
yarım küp yaş maya ya da 1 paket (11 gr.) instant maya
 
aldığı kadar su
 
İçine;
 
1 kg. kanlıca mantarı
1 adet kuru soğan
1 adet dolmalık sarı biber
1 adet dolmalık kırmızı biber
3 yemek kaşığı sıvı yağ
 tuz, karabiber, kekik
2 diş sarımsak
1 yemek kaşığı soya sosu

Yapılışı :
Maya ve toz şeker ılık sütün içinde eritilir. Un yoğurma kabına alınır ve ortası havuz gibi açılır, diğer malzemeler eklenip aldığı kadar ılık su ilavesiyle ele yapışmayan yumuşak bir hamur oluncaya kadar yoğrulur. Üzeri nemli bir bezle örtülerek ılık bir ortamda mayalanmaya bırakılır.
Mantarlar temizlenip yıkanır ve kağıt havlu ile suları alınır. Yemeklik doğranmış soğan sıvı yağda pembeleşinceye kadar kavrulur. Doğranmış mantar ve biberler eklenip kavrulur. İnce kıyılmış sarımsaklar eklenip sebzeler yumuşayıncaya kadar pişirilir. Tuz ve baharatlarla tatlandırılır. Soya sosu eklenir, sosunu çekince ocak kapatılır ve soğumaya bırakılır.
Mayalanan hamur isteğe göre 4 ya da 8 parçaya bölünür. Her parça oklava ile oval şekilde açılır, ortasına iç malzeme yerleştirilir. Hamurun kenarları karşılıklı olarak 1 cm. aralıklarla şerit şeklinde kesilir. Hamurun ucunda başlanarak şeritler karşılıklı olarak kapatılır ve örgü şekli verilir. Üzerlerine yumurta sarısı sürülür ve önceden ısıtılmış 180 derece fırında kızarıncaya kadar pişirilir.
Afiyet olsun

 

Hiç yorum yok: