Malzemeler :
Hamur için;
4 su bardağı un
1 yemek kaşığı sıvı yağ
1 su bardağı süt
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı toz şeker
yarım küp yaş maya ya da 1 paket (11 gr.) instant maya
aldığı kadar su
İçine;
1 kg. kanlıca mantarı
1 adet kuru soğan
1 adet dolmalık sarı biber
1 adet dolmalık kırmızı biber
3 yemek kaşığı sıvı yağ
tuz, karabiber, kekik
2 diş sarımsak
1 yemek kaşığı soya sosu
Yapılışı :
Maya ve toz şeker ılık sütün içinde eritilir. Un yoğurma
kabına alınır ve ortası havuz gibi açılır, diğer malzemeler eklenip aldığı
kadar ılık su ilavesiyle ele yapışmayan yumuşak bir hamur oluncaya kadar
yoğrulur. Üzeri nemli bir bezle örtülerek ılık bir ortamda mayalanmaya
bırakılır.
Mantarlar temizlenip yıkanır ve kağıt havlu ile suları
alınır. Yemeklik doğranmış soğan sıvı yağda pembeleşinceye kadar kavrulur.
Doğranmış mantar ve biberler eklenip kavrulur. İnce kıyılmış sarımsaklar
eklenip sebzeler yumuşayıncaya kadar pişirilir. Tuz ve baharatlarla
tatlandırılır. Soya sosu eklenir, sosunu çekince ocak kapatılır ve soğumaya
bırakılır.
Mayalanan hamur isteğe göre 4 ya da 8 parçaya bölünür. Her
parça oklava ile oval şekilde açılır, ortasına iç malzeme yerleştirilir.
Hamurun kenarları karşılıklı olarak 1 cm. aralıklarla şerit şeklinde kesilir.
Hamurun ucunda başlanarak şeritler karşılıklı olarak kapatılır ve örgü şekli
verilir. Üzerlerine yumurta sarısı sürülür ve önceden ısıtılmış 180 derece
fırında kızarıncaya kadar pişirilir.
Afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder