Daha önce yayınladığım bir tarif; fotoğrafı yenilemek için tekrar yayınlıyorum.
Çökertme Kebabı
Malzemeler :
500 gr. bonfile
5 adet patates
2 yemek kaşığı tereyağı
1 tatlı kaşığı pul biber
1 su bardağı yoğurt
2-3 diş sarımsak
Kızartmak için;
1 su bardağı sıvı yağ
Marine için;
1 adet soğan
1 su bardağı süt
2 yemek kaşığı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı kimyon
1 tatlı kaşığı kekik
1 tatlı kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı tuz
Yapılışı :
Etler
uzun ince doğranıp marine malzemeleri ile karıştırılır. Buzdolabında en
az 6 saat dinlendirilir. Yoğurt ezilmiş sarımsakla karıştırılır.
Patatesler soyulup ince dilimlenir, yağda kızartılır. Dinlenmiş etler
ızgarada veya teflon tavada pişirilir. Servis tabağına kızartılıp, fazla
yağları kağıt havlu ile alınan patatesler yerleştirilir. Üzerine
sarımsaklı yoğurt dökülür. Etler yoğurdun üzerine dizilir. Tereyağında
pul biber kızdırılarak yemeğin üzerine gezdirilir. Domates ve maydanozla
süslenip servis yapılır.
Afiyet olsun.
1 yorum:
MIMMMM...EN SEVDİĞİM.ELLERİNE SAĞLIK,AFİYET OLSUN..
Yorum Gönder