Disable Copy And Past

14 Ekim 2014 Salı

Çökertme Kebabı





Daha önce yayınladığım bir tarif; fotoğrafı yenilemek için tekrar yayınlıyorum.

Çökertme Kebabı
Malzemeler :
500 gr. bonfile
5 adet patates
2 yemek kaşığı tereyağı
1 tatlı kaşığı pul biber
1 su bardağı yoğurt
2-3 diş sarımsak
Kızartmak için;
1 su bardağı sıvı yağ
Marine için;
1 adet soğan
1 su bardağı süt
2 yemek kaşığı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı kimyon
1 tatlı kaşığı kekik
1 tatlı kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı tuz
Yapılışı :
Etler uzun ince doğranıp marine malzemeleri ile karıştırılır. Buzdolabında en az 6 saat dinlendirilir. Yoğurt ezilmiş sarımsakla karıştırılır. Patatesler soyulup ince dilimlenir, yağda kızartılır. Dinlenmiş etler ızgarada veya teflon tavada pişirilir. Servis tabağına kızartılıp, fazla yağları kağıt havlu ile alınan patatesler yerleştirilir. Üzerine sarımsaklı yoğurt dökülür. Etler yoğurdun üzerine dizilir. Tereyağında pul biber kızdırılarak yemeğin üzerine gezdirilir. Domates ve maydanozla süslenip servis yapılır.
Afiyet olsun.

1 yorum:

Nurşen Aksoy dedi ki...

MIMMMM...EN SEVDİĞİM.ELLERİNE SAĞLIK,AFİYET OLSUN..