Disable Copy And Past

28 Ekim 2014 Salı

Badalan Fasulye Pilaki


Badalan fasulyeyi taze barbunyanın beneksiz olanı ya da kuru fasulyenin taze hali şeklinde düşünebilirsiniz; çok lezzetli ve çok çabuk pişiyor, mevsimi geçti galiba bu hafta pazarda göremedim:((

Malzemeler :
1 kg. badalan fasulye
1 adet kuru soğan
2 adet havuç
4-5 diş sarımsak
1 tatlı kaşığı biber salçası
1 tatlı kaşığı domates salçası
1 çay bardağı zeytinyağı
tuz ve 1 tatlı kaşığı toz şeker

Yapılışı :
Badalan fasulyenin kabukları ayıklanır ve bir taşım kaynatılarak suyu dökülür. Yemeklik doğranmış soğan zeytinyağında rengi dönünceye kadar kavrulur; kıyılmış sarımsaklar ve verev doğranmış havuç eklenip kavurmaya devam edilir. Salçalar eklenip kavurulur, fasulyeler de tencereye alınıp karıştırılır ve yeterince sıcak su eklenip, toz şeker atılıp tuzu ayarlanır, fasulyeler yumuşayıncaya kadar pişirilir. Tenceresinde soğutulup servis yapılır.

Afiyet olsun.

Hiç yorum yok: