Disable Copy And Past
28 Ekim 2014 Salı
Tereyağlı Uzun Pakla (Fasulye)
Zonguldak Yöresine ait nefis bir fasulye yemeği; "karadeniz fasulyesi" olarak bilininen daha geniş ve etli bir fasulye türü ile pişirdim, her fasulye ile aynı lezzette olacağını sanmıyorum. Karadeniz fasulyesi bulabilirseniz denemenizi tavsiye ederim.
Malzemeler :
1 kg Şeker fasulye (karadeniz fasulyesi)
3 adet kuru soğan
2 adet domates
3 yemek kaşığı tereyağı
1 su bardağı su
1 tatlı kaşığı toz şeker
tuz
Yapılışı :
Fasulyeler kırılmadan uçları ayıklanır. Yıkanıp geniş bir tencereye dizilir. Üzerine halka halka kesilmiş soğan ve domates dilimleri dizilir. Şeker ve tuz serpilip su eklenir . Hiç karıştırmadan kısık ateşte fasulyeler yumuşayıncaya kadar pişirilir. Pişen fasulyenin üzerine eritilmiş kızgın tereyağ dökülüp servis yapılır.
Afiyet olsun
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder